Kórházba szállították Jair Bolsonaro brazil elnököt

Az államfő gyomor- és hasi fájdalmakkal került kórházba, korábban bélelzáródás miatt kezelték.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 03. 17:09
BOLSONARO, Jair
Brazíliaváros, 2021. március 31. Jair Bolsonaro brazil elnök (j) sajtótájékoztatót tart a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését szolgáló mentõcsomagról a Planalto elnöki palotában Brazíliavárosban 2021. március 31-én. MTI/AP/Eraldo Peres Fotó: Eraldo Peres
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyomor- és hasi fájdalmakkal egy Sao Pauló-i kórházba szállították kivizsgálásra Jair Bolsonaro brazil elnököt – jelentette be hétfői közleményében a brazil kormány. A Vila Nova Star kórház – ahová az államfőt szállították – közölte, hogy Bolsonarónak bélelzáródása van, az állapota stabil.

Az államfő a Twitteren tett közzé fotót magáról a kórházi ágyon fekve. Azt írta, hogy esetleges műtét miatt további kivizsgálásokra van szükség.

Az idén márciusban 67. évét betöltő politikus számos sebészeti beavatkozáson esett át azóta, amióta 2018-ban az elnökválasztási kampányban egy kampánygyűlésen megkéselték. Akkor António Luíz Macedo sebész műtötte, akinek a munkatársai most a Sao Pauló-i kezelését felügyelik. A Globo nevű brazil televízió értesülései szerint Macedo a Bahama-szigeteken tölti a szabadságát, és várja a következő járatot, amellyel Sao Paulóba repülhet.

Az elnök júliusban már került kórházba bélelzáródással, akkor négy napot töltött a kórházban, műtétre nem volt szükség.

2018 szeptemberében Bolsonaro – akkor még elnökjelöltként – az ország délkeleti részén található Juiz de Fora városban egy kampányrendezvényen vett részt. Ott egy férfi késsel támadt rá, Bolsonaro súlyos hasi sérüléseket szenvedett, sürgősségi beavatkozást kellett végrehajtani. A sérülések miatt a sebészek mesterségesen létrehozott bélkivezetést (sztómát) alakítottak ki, amelyet 2019. január 28-án távolították el a hasfalából.

A jobboldali politikus ismét indulni kíván a 2022 októberében esedékes elnökválasztáson.

Borítókép: Jair Bolsonaro brazil elnök sajtótájékoztatót tart 2021. március 31-én (Fotó: MTI/AP/Eraldo Peres)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.