Lapozó: Iszlamista szervezetek 64 millió euró támogatást kaptak Brüsszeltől

Szavazati jogot kapnak a New Yorkban élő külföldiek · A kísérő nélkül érkező „kiskorú” migránsok fele hazudik a koráról Franciaországban · Világjárvány helyett hamarosan endémiaként vagy influenzaként kezelhetik a koronavírust Spanyolországban.

Forrás: Mediaworks2022. 01. 10. 14:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szavazati jogot kapnak a New Yorkban élő külföldiek

New York City új demokrata polgármestere, Eric Adams is zöld jelzést adott annak az új törvénynek, amelyet az amerikai metropolisz városi tanácsa a múlt hónapban fogadott el. Az új rendelet értelmében New Yorkban szavazati joghoz jut minden olyan külföldi, azaz amerikai állampolgársággal nem rendelkező személy, aki legalább 30 napja él – bejelentett állandó lakcímmel – az Egyesült Államok legnagyobb városában.

Az USA két másik államában, Marylandben és Vermontban már több településen biztosítanak szavazati jogot helyi kérdések eldöntésében az ott élő külföldiek számára. Azonban az érintett városok egyikében sem él csaknem egymillió külföldi státusú szavazó. A hétmillió lakosú New York városában ugyanis a demokrata polgármester több mint 800 ezer külföldinek biztosított szavazati jogot. A külföldiek 2023-tól a metropolisz polgármesterének és kerületi vezetőinek személyéről, a városi tanács összetételéről, és New York pénzügyi és jogi felügyeletét ellátó személyekről dönthetnek majd. A szavazati jog nem terjed ki a szövetségi vagy állami szintű kérdésekre, választásokra.

Eközben az USA több tagállama – például Alabama, Arizona, Colorado és Florida – lépéseket tettek annak érdekében, hogy saját városaikban megakadályozzák a hasonló törvények elfogadását.

Forrás: rt.com

A kísérő nélkül érkező „kiskorú” migránsok fele hazudik a koráról Franciaországban

A Le Parisien hétfőn megjelent írása szerint Franciaországban a kísérő nélkül érkező kiskorú migránsok hozzávetőleg 10 százaléka követ el bűncselekményeket, többnyire utcai erőszakos támadásokat, rablásokat, valamint betöréseket. A Franciaországba érkező migránsok valós életkorának a hatósági meghatározása azonban nemcsak a kitoloncolásokat nehezíti meg (mivel az életkor megállapítására nincsenek pontos eredményt garantáló tudományos eszközök), hanem a bűncselekményeket elkövető fiatalok elítélését is, ugyanis valós életkora szerint más elbírálás alá esik egy kiskorú vagy egy felnőtt bűnelkövető.

A párizsi régió korábbi rendőrfőnöke szerint még azt sem túlzás kijelenteni – akár tényszerű bizonyítékok nélkül is –, hogy a felnőtt kísérő nélkül érkező, és magukat 16-17 évesnek mondó bűnöző migránsok több mint fele már elmúlt 18 éves.

Tavalyelőtt, 2019-ben tizenhétezer állítólagos kiskorú migráns élt Franciaországban kísérő nélkül, 2020-ban pedig már 2-3 ezer „kiskorú” bűnelkövetőt tartottak nyilván a hatóságok.

A Francia Nemzetgyűlés két képviselője, Jean-François Eliaou (LREM) és Antoine Savignat (LR) beszámolója szerint a Párizs közvetlen szomszédságában lévő és bevándorlók lakta megye, Seine-Saint-Denis bírósága már kénytelen volt azt is lehetővé tenni, hogy bizonyos esetekben a rendőrség és az ügyészség a vádlottat a testszőrzetének sűrűsége, az arcán található ráncok, valamint ritkuló haja alapján nyilvánítsa felnőtt korúnak, akár a vádlott állításai ellenére is.

Forrás: valeursactuelles.com

Világjárvány helyett hamarosan endémiaként vagy influenzaként kezelhetik a koronavírust Spanyolországban

Pedro Sánchez miniszterelnök rádióinterjúban beszélt arról, hogy dolgoznak egy koronavírus-értékelési terven, amelynek része a vírus átkategorizálása is. A spanyol kormányfő szerint mivel a Covid–19 egyértelműen a hétköznapi élet része marad, eljött az ideje annak, hogy pandémia helyett endémiaként, tehát meghatározott területen folyamatosan fellelhető járványos betegségként vagy pedig influenzaként kezdjék el kezelni. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy szabályozni fogják az antigéntesztek árát, mint ahogy tették azt korábban a maszkokkal is. Miután a rengeteg fertőzött miatt a kereslet rohamosan megnőtt, csökkentik a tesztek áfáját, hogy ne jelentsen túl nagy terhet az állampolgároknak. Közölte azt is, hogy továbbra sem fogják kötelezővé tenni az oltást, ugyanakkor továbbra is felhívják majd az oltatlanok figyelmét arra, hogy kötelességük megvédeni magukat. Sánchez szerint az oltható lakosság 90 százalékos átoltottsága példaértékű, így nincs szükség a kényszerítésre. Elmondta azt is, hogy Spanyolország januárban 344 ezer vakcinát vásárol a Pfizertől, és folytatja az állampolgárok harmadik dózissal történő átoltását. A dél-európai országban jelenleg tomboló hatodik hullám tetőzését a következő hetekre várják. Bár a fertőzöttek száma meghaladja a napi 100 ezret, a miniszterelnök szerint fontosabb kiemelni, hogy az első hullám 13 százalékos halálozási rátája a hatodik hullámra 1 százalékra csökkent, köszönhetően a védőoltásoknak.

Forrás: 20minutos.es

Iszlamista szervezetek 64 millió euró támogatást kaptak Brüsszeltől

A Global Watch Analysis (GWA) összesítése szerint a Muzulmán Testvérek nemzetközi iszlamista mozgalomhoz tartozó tagszervezetek összesen 64 millió euró támogatást kaptak az Európai Bizottságtól és a strasbourgi székhelyű Európa Tanácstól 2007 óta.

A GWA az összesítést az európai médiabeszámolók és brüsszeli hivatalnokok nyilvános jelentései alapján készítette el, valamint felhasználták az Európai Bizottságnak az uniós támogatásokat nyilvánossá tévő weboldalát (Financial Transparency System) is.  

A támogatások legnagyobb részét – több mint 40 millió eurót – az Islamic Relief (IR), londoni székhelyű nemzetközi iszlám segélyszervezet kapta. Ugyancsak az európai közpénzből támogatottak között található az Islamic Human Rights Commission (Iszlám Emberi Jogi Bizottság) és a Forum of European Muslim and Student Organisations (Európai Muszlimok és Diákszervezetek Fóruma), amelyek mind a Muzulmán Testvérek nemzetközi hálózatának európai magját alkotják. Ez azért is érdekes, mert korábban Ausztria a Muzulmán Testvéreket a terrorista szervezetek közé sorolta a 2020. novemberi bécsi terrorcselekmények után.

A 40 millió eurós támogatáson kívül az Európai Bizottság az Islamic Relief szervezetet az Európai Unió „humanitárius partnereinek” a sorába is emelte, a hivatalos megállapodás 2027-ig szól. Az uniós egyezmény annak ellenére is érvényben van, hogy az IR nevéhez évek óta számos antiszemita megnyilvánulás és az iszlamista terrorcselekmények támogatása is fűződik, és amelyek az IR korábbi elnökének a lemondásához is vezettek.

Forrás: valeursactuelles.com

Borítókép: illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.