Eduard Heger cáfolta Donald Tusk hazánkról szóló állítását + videó

„Ez nem igaz” – nyilatkozta határozottan a szlovák miniszterelnök az EU-csúcs után.

Magyar Nemzet
2022. 02. 25. 19:42
HEGER, Eduard
Brüsszel, 2022. február 18. Eduard Heger szlovák miniszterelnök újságírók kérdéseire válaszol az Európai Unió tagországainak, valamint az Afrikai Unió (AU) tagállamainak a csúcstalálkozóján Brüsszelben 2022. február 18-án. MTI/AP Pool/Geert Vanden Wijngeart Fotó: Geert Vanden Wijngeart
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eduard Heger szlovák miniszterelnök cáfolta Donald Tusknak azon kijelentését, miszerint Magyarország azon uniós tagállamok közé tartozik, amelyek a brüsszeli EU-csúcson meggátolták a keményebb szankciók elfogadását az Ukrajnával szemben katonai offenzívát indító Oroszország ellen.

„Németország, Magyarország, Olaszország olyan tagállamok, amelyek szégyellhetik magukat, mert megvétózták a kemény oroszellenes szankciókat az unióban” – nyilatkozta Donald Tusk volt lengyel miniszterelnök, az Európai Néppárt elnöke, aki ideológiai megfontolásokból nem először bírálta a magyar kormányt.

Az uniós csúcstalálkozót követő pénteki sajtótájékoztatóján azonban Eduard Heger újságírói kérdésre röviden válaszolva cáfolta azt az értesülést, amely szerint az Európai Unió Tanácsában az olaszok és a magyarok akadályozták meg Oroszország leválasztását a SWIFT-rendszerről.

Én ott voltam a találkozón, ez nem igaz

idézte Heger szavait a Denník N szlovák napilap honlapja.

Heger nyilatkozata videón is megtekinthető. A hazánkat is érintő újságírói kérdés 16:15-nél kezdődik:

Borítókép: Eduard Heger szlovák miniszterelnök újságírók kérdéseire válaszol Brüsszelben 2022. február 18-án. (Fotó: MTI/AP Pool/Geert Vanden Wijngeart)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.