Kovács Zoltán: Már Soros katonái is ugyanazt mondják, mint mi

Az államtitkár a Twitteren reagált a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumokra, amelyek szerint Open Society volt igazgatója elismeri: a külföldi újságírók torz képet festenek Magyarországról.

Magyar Nemzet
2022. 02. 02. 19:19
null
20211007 Budapest Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos (képen) sajtótájékoztatót tart az "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás kapcsán Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Talán tévedek, vagy ez nagyon ismerősen cseng? Micsoda nap ez a mai: a Soros György-féle Open Society katonái már-már ugyanazt mondják, mint mi”

– írta a Twitteren Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár reagálva arra, hogy 

a Soros-alapítvány volt igazgatója szerint is torz képet festenek Magyarországról a külföldi újságírók.

Mint arról a Magyar Nemzet szerdán beszámolt: ismeretlen e-mail címről egy szokatlanul terjedelmes, komoly hírértékkel bíró dokumentumhalmaz jutott el lapunk szerkesztőségéhez. Az anyagok mások mellett több órányi Skype-interjút tartalmaznak azzal az Andrej Noskóval, aki korábban a Soros György által finanszírozott Open Society Foundations egyik igazgatója volt. Az általunk megismert beszélgetésben Nosko gyakorlatilag elismerte, hogy Magyarország és Lengyelország ellen igaztalan, elfogult kampány zajlik.

A Soros-alapítvány volt igazgatója szerint:

·       Lengyelországot és Magyarországot valós érvek felsorakoztatása nélkül ostorozza a fősodratú média.

·       A magyar kormány népszerűségének az okait nem látják világosan.

·       A Magyarországról festett torz kép egyik oka, hogy az európai média színvonala az utóbbi időszakban lesüllyedt, a korábbinál jóval kevesebb a külföldi tudósító.

·       Óriási problémát jelent, hogy a külföldi tudósítók nem ismerik a valós magyarországi helyzetet, mert nem tudnak magyarul, és tájékozódni is a mások által kiválasztott, elfogult forrásból szoktak.

A Magyar Nemzet birtokába jutott információk közül az egyik legérdekesebb az az angol nyelvű interjú, amelyet egy lapunk számára beazonosíthatatlan személy készített Andrej Noskóval. Ebben Nosko egyebek mellett arról is beszámolt, hogy amikor az alapítványnál dolgozott, és külföldi tudósítók jellemzően arról érdeklődtek a szervezetnél, hogy tudnának-e ajánlani nekik valakit, akivel beszélhetnek, akkor a különböző mértékben elfogult kontaktok rendszerint a saját kollégáikat ajánlották; vagyis olyanokat, akik meggyőződése az övékéhez hasonló volt. 

A teljes cikket itt olvashatja.

Borítókép: Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár  (Forrás: Mirkó István/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.