Olaf Scholz: Nevetséges Putyin kijelentése

A német kancellár az orosz elnök azon állítására célzott, miszerint a Donyec-medencében népirtás zajlik.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 19. 12:48
SCHOLZ, Olaf
Berlin, 2022. január 19. Olaf Scholz német kancellár a kamera elõtt a berlini kancellárián, amint felszólal a koronavírus-járvány miatt a VF hagyományos davosi találkozója helyett Davos Agenda címmel videokonferencia formájában megrendezett tanácskozáson a Genf közelében fekvõ Colognyban az ötnapos esemény harmadik napján, 2022. január 19-én. MTI/AP/Pool/Markus Schreiber Fotó: Markus Schreiber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nevetséges Vlagyimir Putyin orosz elnök azon kijelentése, hogy népirtás zajlik a kelet-ukrajnai Donyec-medencében − mondta Olaf Scholz német kancellár szombaton az 58. müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

Olaf Scholz az orosz–ukrán konfliktus diplomáciai rendezésének esélyéről szólva hangsúlyozta, hogy „nem lehetünk naivak”, és „észre kell vennünk, amit látunk”, jelesül azt, hogy minden katonai feltétel adott az Ukrajna elleni orosz támadáshoz.

A folyamatok alakulását azonban nem lehet megjósolni, „valamilyen hübriszvírussal fertőződhetett meg”, aki ilyesmire vállalkozik. Az viszont biztos, hogy nincs napirenden Ukrajna NATO-tagsága, pedig Putyin éppen Ukrajna esetleges felvételének kockázatával indokolja tetteit. – Az orosz elnök teljes tévedésben van − mondta a német kancellár.

Előtte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár beszélt, aki felszólította Moszkvát, hogy bejelentésének megfelelően vonja ki csapatait Ukrajna térségéből. Mint mondta, „még nem késő megváltoztatni az események menetét, és visszafordulni a szakadék széléről”.

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár a berlini kancellárián 2022. január 19-én. (Fotó: MTI/AP/Pool/Markus Schreiber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.