Kínában több mint egy év után ismét vannak halálos áldozatai a járványnak

Kínában több mint egy év szünet után két halálos áldozata van a koronavírus-világjárványnak – közölte szombaton az országos egészségügyi bizottság.

Forrás: MTI2022. 03. 19. 9:04
null
Vuhan, 2020. május 15. Védõöltözetet viselõ egészségügyi dolgozó vizsgálati mintát vesz koronavírustesztre egy gyári munkástól a közép-kínai Vuhanban 2020. május 15-én. A hatóságok azt tervezik, hogy 10 nap alatt Vuhan teljes lakosságán, több mint 10 millió emberen elvégzik a tesztelést. Az egész világra kiterjedõ koronavírus-járvány gócpontjának tartott Vuhan városban április 8-án oldották fel az új koronavírus miatt elrendelt vesztegzárat. MTI/EPA/Featurechina/Li Ke Fotó: Li Ke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ázsiai ország most éli a koronavírus visszatérésének legsúlyosabb szakaszát a világjárvány kitörése óta.

Az északkelet-kínai Csilin tartományban történt két haláleset a szárazföldi Kínában – Hongkongot és Makaót leszámítva – az első 2021. január 26. óta, velük együtt 4638 ember halt meg a SARS–CoV–2 nevű vírus okozta Covid–19-betegség következtében.

A hatóságok szombaton 4051 új fertőzést regisztráltak, míg az előző napon 4365-öt.

Kínának, ahol az első koronavírusos megbetegedések 2019 végén megjelentek, a határok szigorú ellenőrzésével, hosszú karanténnal és célzott elkülönítésekkel sikerült a járványt ellenőrzés alatt tartania.

Az erősen fertőző omikron variáns azonban veszélyezteti ezt a stratégiát, a hatóságok olyan településeket kénytelenek vesztegzár alá helyezni, mint a 17,5 millió lakosú dél-kínai Sencsen.

A világ második legnagyobb gazdasága, ahol három héttel korábban még száz alatt volt a napi új fertőzöttek száma, egy hete több mint ezer napi új fertőzöttről ad számot.

Hszi Csin-ping csütörtökön a közszolgálati televízió szerint biztosított arról, hogy a kormánya ragaszkodik a „zéró Covidként” ismert stratégiához.

Csilin tartományban nyolc ideiglenes kórházat és két karanténközpontot építenek a járvány megfékezésére.

Hongkongban a világjárvány kezdete óta szintén a legsúlyosabb a járványhelyzet, naponta több mint kétszáz az új halálesetek száma. Az év eleje óta több mint ötezren haltak meg a betegségben.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Featurechina/Li Ke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.