Lapozó: Nagyszabású LMBTQ témájú közvélemény-kutatás indult Európában

A belgák 95 százaléka nem fogadna otthonában ukrán menekülteket; Tengeri kompon laknak majd az ukrán menekültek Marseille-ben; Szigorításokat vezetnek be Olaszországban a kíséret nélküli kiskorú ukránok elhelyezésében.

Forrás: Mediaworks–Hírcentrum2022. 03. 28. 17:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belgák 95 százaléka nem fogadna otthonában ukrán menekülteket

A belga RTL televízió és az Ipsos közvélemény-kutató cég közös reprezentatív felmérése szerint a belgák 62 százaléka úgy véli, Oroszországnak célja, hogy egész Ukrajnát elfoglalja. A válaszadók 53 százaléka tart attól, hogy a háború egész Európára átterjed, világháború kirobbanását pedig 46 százalékuk tartja elképzelhetőnek. Nukleáris háborút a megkérdezett belgák 45 százaléka vizionál. Az Oroszország ellen bevetett szankciókat 46 százalékuk kevesli, 30 százalékuk tartja elegendőnek, és kilenc százalékuk túlzónak véli.

A közép-kelet európai országoktól átlagosan – légvonalban – ezer kilométerre fekvő Belgium lakosainak többsége egyetért azzal, hogy Európa fegyvereket szállítson Ukrajnába. Mindössze egyharmaduk tartja ezt rossz ötletnek. Ugyanakkor, amikor arról kérdezték őket, hogy támogatnák-e belga katonák bevetését az ukrajnai háborúba, a válaszadók 57 százaléka ellenezte ezt.

Az ukrán menekültek fogadásával kapcsolatban a belga lakosság többsége pozitív: 65 százalékuk támogatja, hogy ideiglenesen védelmet és menedékes státust kapjanak. Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy fogadnának-e saját otthonukban ukrán menekülteket, a válaszadóknak mindössze öt százaléka felelt igennel.

A belgák 95 százalékának az otthona – helyhiány miatt – ugyanis nem alkalmas menekültek fogadására.

Forrás: rtl.be

Tengeri kompon laknak majd az ukrán menekültek Marseille-ben

A Corsica Linea nevű tengeri személyszállítással foglalkozó nagyvállalat legnagyobb tengeri kompja szállásolja el a Marseille-be érkező ukrán menekülteket. A Méditerranée névre keresztelt hatalmas vízi jármű szokásos missziója egyébként a Marseille és az algériai főváros, Algír közötti tengeri híd biztosítása. A hajón összesen 1700 ukrán menekültet fognak elszállásolni.

A kompjárat felfüggesztésével járó bevételkiesést és a menekültek elszállásoláshoz kapcsolódó összes költséget a francia belügyminisztérium finanszírozza. A kompon az összkomfortos lakhatás minden feltétele adott.

A Méditerranée a Marseille belvárosához közeli dokkban horgonyoz majd le. A projektben számos egyéb vállalat és állami szerv is részt vesz, amelyek megszervezik az ukrán fiatalok iskoláztatását, a felnőttek munkába állását, és amelyek tárgyi adományokkal, például digitális eszközökkel látják el a háborús menekülteket. Az ukránok március 29-én költözhetnek be a hajóra.

Forrás: valeursactuelles.com

Szigorításokat vezetnek be Olaszországban a kiskorú menekültek elhelyezésében

Az olasz belügyminiszter, Luciana Lamorgese szigorú ellenőrzéseket rendelt el a kiskorú menekültek védelmében. Ennek oka, hogy ember- és szervkereskedők kezére kerülhetnek a felnőtt kíséret nélkül érkező ukrán menekült gyermekek. Félő az is, hogy családok illegális módon tudnak majd gyerekeket örökbe fogadni.

A háború kirobbanása óta 67 800 ukrán menekült és 26 ezer kiskorú érkezett Olaszországba, közülük ötezer gyermeket iskoláztattak be. Az illetékes szervek nagy hangsúlyt helyeznek a védelem nélkül érkezett kiskorúak pontos nyilvántartására és rendszeres ellenőrzésére.

Az olasz hatóságok abban bíznak, hogy fel tudják majd venni a kapcsolatot a kisgyermekek közelebbi vagy távolabbi családtagjaival.

Forrás: luce.lanazione.it

Nagyszabású LMBTQ témájú közvélemény-kutatás indult Európában

Az Európai LGBTQI+ Media Association, vagyis az ELMA egy egész Európában elérhető online közvélemény-kutatást indított. A felmérés célja, hogy a szervezet egy európai szintű visszajelzést kapjon az LMBTQ-embereket foglalkoztató problémákról és igényekről.

A visszajelzéseket az ELMA arra fogja felhasználni – európai vezetők, politikusok és a gazdasági szereplők közvetlen megkeresésével –, hogy az európai LMBTQ-közösségek nagyobb, a nem LMBTQ-emberekkel egyenlő társadalmi és gazdasági képviseletet kapjanak.

A kérdőív több szektorban vizsgálja az LMBTQ-közösségek véleményét és igényeit.

Ehhez olyan kérdéseket tesznek fel, mint „milyen elvárásoknak kell a kereskedelmi vállalatoknak és márkáiknak megfelelniük ahhoz, hogy elnyerjék az LMBTQ-célcsoport elfogadását, és megtalálják a pénztárcájukhoz vezető utat? Kellenek-e nyíltan LMBTQ-barát márkák és reklámok, a közösségnek közvetlen pénzügyi támogatásokat nyújtó brandek? Nyilvánosságra kell-e hozni, ha egy vállalat vezetője korábban transz- és homofób kijelentéseket tett? A kereskedelmi vállalatok személyzeti politikájában szükséges-e speciális bánásmód az LMBTQ-emberekkel szemben?”

A kérdőív hét európai nyelven érhető el: angolul, franciául, németül, hollandul, spanyolul, csehül és görögül.

Források: forms.office.com, ket.brussels

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.