Ankara: A török csapatok számos kurd gerillával végeztek Irakban

Hulusi Akar török védelmi miniszter közlése szerint a Kurdisztáni Munkáspárt 57 harcosával végeztek a török erők.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 27. 12:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A terrorszervezetnek tekintett Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) 57 harcosával végeztek a török erők Irak északi részén − jelentette be szerdán Hulusi Akar török védelmi miniszter.

A tárcavezető elmondta, hogy a lázadókon a búvóhelyeiken − bunkerekben és barlangokban − ütöttek rajta, s kiemelte, hogy a hadsereg kurd lázadók elleni, április 18-én indított akciója „sikeresen folytatódik”.

Közlése szerint az offenzíva kezdete óta a török fegyveres erők nyolc tagja is meghalt a harcokban.

Az iraki kormány tiltakozását fejezte ki a területén zajló török hadművelet ellen, és felszólította Ankarát, hogy vonja ki csapatait Irakból. Bagdad nem először tiltakozik a török erők Irakban indított offenzívái ellen.

A Törökország − valamint az Egyesült Államok és az Európai Unió − által terroristának tartott párt főhadiszállása Irak északi, Törökországgal határos régiójában van.

A PKK 1984 óta folytat fegyveres felkelést a mindenkori török kormány ellen. Ez idő alatt − nemzetközi szervezetek adatai szerint − több mint negyvenezren haltak meg a kurd gerillák és a török biztonsági erők összecsapásaiban.

Borítókép: Török egységek Irak északi részén (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.