Idén egymillióan vehetnek részt a mekkai zarándoklaton

2021-ben a koronavírus-járvány miatt csak hatvanezer helyi lakos mehetett el Mekkába.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 09. 10:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén egymillió ember vehet részt a hagyományos mekkai zarándoklaton, a haddzson, jóval több, mint a koronavírus-járvány elleni korlátozások miatt a korábbi két évben jelentette a szaúdi állami média szombaton.

A zarándoklaton Szaúd-Arábiából és külföldről vehetnek részt összesen egymillióan, csak 65 év alattiak, és csak olyanok, akik a koronavírus elleni oltás minden szükséges adagját megkapták. 

A külföldről érkezőknek negatív PCR-teszteredményt is be kell mutatniuk, emellett pedig távolságtartási korlátozások is lesznek.

A mekkai zarándoklat az iszlám öt alappillérének egyike. Minden muszlimnak életében legalább egyszer részt kell vennie a haddzson, amennyiben fizikailag képes rá és megengedheti magának. A járvány előtt évente átlagosan 2,5 millióan vettek részt a zarándoklaton. 

2021-ben csak belföldiek mehettek el Mekkába, és csak 60 ezren. 

A zarándoklatokból Szaúd-Arábiának évente 12 milliárd dollár bevétele származott a járvány előtt.

Borítókép: A Kába-szentély Mekka városában (Forrás: Facebook/Mekka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.