Az erdélyi magyar pártok újraindítják fúziójukat

A román bíróság tavaly jogerősen elutasította az Erdélyi Magyar Néppárt és a Magyar Polgári Párt egyesülését.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 13. 13:25
CSOMORTÁNYI István
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács tisztújító küldöttgyűlése Sepsiszentgyörgyön Fotó: Kátai Edit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és a Magyar Polgári Párt (MPP) újraindítja a két párt fúziójának a folyamatát – jelentették be pénteki kolozsvári közös sajtótájékoztatójukon a pártelnökök.

A folyamat újraindítására azért van szükség, mert a bukaresti táblabíróság tavaly decemberben jogerősen elutasította a két párt fúziójával létrejövő Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) bejegyzését.

Csomortányi István EMNP-elnök elmondta: a múlt héten mindkét párt elnöksége megerősítette a fúzió melletti elkötelezettségét. Mezei János, az MPP elnöke hozzátette: a két párt július 17-re Csíkszeredába hívja össze küldöttgyűlését. A két küldöttgyűlés előbb külön-külön ülésezve, majd együttesen hozza meg azokat a döntéseket, amelyek a pártfúzió hivatalos elismertetéséhez szükségesek.

Borítókép: Csomortányi István, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke 2022. május 7-én (Fotó: MTI/Kátai Edit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.