időjárás 1°C Adél 2023. január 29.
logo

Elon Musk visszavonja Donald Trump letiltását a Twitterről

Forrás: MTI
2022.05.11. 07:17 2022.05.11. 08:20
Elon Musk visszavonja Donald Trump letiltását a Twitterről

Musk erről a Financial Times című brit lap autók jövőjéről szóló konferenciáján videóösszeköttetés útján beszélt. A milliárdos, aki magát „a szólásszabadság abszolutistájának” nevezi, nemrég 44 milliárd dolláros megállapodást írt alá a mikroblog-szolgáltató megvásárlásáról. A mikroblog-szolgáltató még nincs teljesen a tulajdonában, ugyanis még a részvényeseknek is szavazniuk kell a vásárlásról.

Musk arról beszélt a rendezvényen, hogy Trump fiókjának letiltása a Twitterről nem hallgattatta el a volt elnököt, hanem csak felerősítette nézeteit a politikai jobboldalon lévő hívei körében. Mint fogalmazott, a tilalom „erkölcsileg tarthatatlan és egyenesen ostoba” dolog volt.Hangsúlyozta, hogy csak ritka esetekben lenne szabad törölni a felhasználói fiókokat, ha például kéretlen levélszemetet terjesztenek. Mint mondta, az illegális vagy destruktív tartalmú bejegyzéseket ugyanakkor törölni, illetve láthatatlanná kell tenni, a fiókokat azonban nem lenne szabad végérvényesen törölni.
Egyben hozzátette, hogy új funkciókkal tervezi fejleszteni a Twitter szolgáltatásait.Musk kifejtette: a Twitter alapítója és volt vezérigazgatója, Jack Dorsey egyetért vele mindebben.
Nem sokkal ezt követően Dorsey megerősítette, hogy egyetért vele. Az általános tiltás általában a mi kudarcunk és nem is működik– írta a Twitteren az alapító.

Trump nemrég a Fox konzervatív televízió hírműsorának nyilatkozva közölte, hogy akkor sem áll szándékában visszatérni a Twitterre, ha Musk megveszi a céget és visszaállítja az ő fiókját is. Elmondta, hogy ehelyett saját közösségi hálózatát, a Truth Socialt fogja használni.Trumpot a Twitter a Capitolium épületének tavaly január 6-i ostroma nyomán tiltották ki a közösségi médiaplatformról. A Twitter akkor további erőszak szításának veszélyével indokolta lépését. A volt elnöknek több mint 88 millió követője volt a Twitteren.

Borítókép: Elon Musk (Forrás: Flickr)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.