időjárás 18°C Malvin 2023. október 1.
logo

Greenpeace-provokáció a varsói magyar nagykövetségnél

Magyar Nemzet
2022.05.25. 11:58 2022.05.25. 14:33
Greenpeace-provokáció a varsói magyar nagykövetségnél

Tegnap Soros György megadta az irányt Davosban, a Greenpeace ma végrehajtja, de mi nem engedjük, hogy bárki belerángassa Magyarországot a háborúba!

– írta Kovács Zoltán a közösségi médiában. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár üzenetéhez egy fotót is feltöltött, amelyen a földön heverő molinók láthatók, a helymegjelölés szerint Magyarország varsói nagykövetségénél.

A Greenpeace lengyelországi szervezetének Twitterén ugyanezek a molinók jelentek meg ma délelőtt. Az egyiken Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a másikon Vlagyimir Putyin látható, ahogy koccintanak, „az energiaforrások a háborút táplálják” felirattal. Azt írják, „aktivistáik” a varsói magyar nagykövetségen követelték, hogy Orbán Viktor csatlakozzon az Oroszország elleni olajembargóhoz. 

Úgy tudjuk,  az épületre kifeszített molinót a külképviselet munkatársai néhány perc után eltávolították, miután felszólították őket, hogy jogtalanul használják az épületet, és a rendőrség is helyszínel az ügyben.

Kovács Zoltán bejegyzésével arra utalt, hogy Soros György éppen tegnap szólalt fel a davosi Világgazdasági Fórumon. Az amerikai üzletember Vlagyimir Putyin legyőzését sürgette. – Az Európai Uniónak meg kell értenie, hogy Putyin egyszerűen leállíthatja az európai szükségletek negyven százalékát fedező orosz földgázszállításokat, míg ez még fájdalmat képes okozni – magyarázta.

 

Borítókép: Az eltávolított molinók a varsói magyar nagykövetség előtt. (Fotó: Facebook)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.