Huszonkét emberrel a fedélzetén tűnt el egy nepáli repülőgép

A gép az északnyugat-nepáli Pokharából tartott a mintegy 15 percnyi úttal elérhető, de magasan fekvő céljához.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 29. 10:48
Family members and relatives of passengers on board the Twin Otter aircraft operated by Tara Air, weep outside the airport in Pokhara on May 29, 2022. - A passenger plane with 22 people on board went missing in Nepal on May 29, the operating airline and officials said, as poor weather hampered a search operation. (Photo by Yunish Gurung / AFP) Fotó: AFP/Yunish Gurung
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nepáli hegyekben vasárnap eltűnt egy népszerű turistaútvonalon közlekedő kisrepülőgép 22 emberrel a fedélzetén – közölte egy helyi tisztviselő. A repülőgép, amely az ország északi részén fekvő Jomsom hegyi városba tartott, röviddel a felszállás után elvesztette a kapcsolatot a repülőtér légi irányításával.

A gép az északnyugat-nepáli Pokharából tartott a mintegy 15 percnyi úttal elérhető, de magasan fekvő céljához.

Ramesh Thapa rendőrségi tisztviselő elmondta, hogy a Twin Otter típusú kéthajtóműves repülőgépről nincs információ, és a keresés folyamatban van. A térségben az elmúlt napokban esett az eső, de a járatok rendben közlekedtek. A repülőgépek ezen az útvonalon a hegyek között repülnek, mielőtt leszállnak egy völgyben. Ez egy népszerű útvonal a külföldi túrázók körében, akik a hegyi ösvényeken túráznak, valamint az indiai és nepáli zarándokok körében, akik a 3800 magasan fekvő Muktinath zarándokhelyet keresik fel.

Borítókép: A pokharai repülőtéren családtagok és rokonok siratják eltűnt hozzátartozóikat. (Fotó: AFP/Yunish Gurung)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.