Legkevesebb 25-en vesztették életüket a nagyerejű robbanásban

A havannai robbanás előtt gázpalackot cseréltek a konyhában, egy alkalmazott pedig gázszagot érzett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 07. 10:24
null
Havanna, 2022. május 6. A pusztítás nyomai a havannai Saratoga Hotelben történt robbanást követõen 2022. május 6-án. Sajtóhírek szerint négyen életüket vesztették és többen megsérültek. A robbanás okát még vizsgálják. MTI/AP/Ramon Espinosa Fotó: Ramon Espinosa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb 25 halálos áldozata van a pénteki havannai szállodai robbanásnak a legfrissebb jelentések szerint.  A halálos áldozatok között egy gyerek és egy terhes nő is volt, és több mint hatvanan megsérültek. A sérültek közül tizenegynek az állapota nagyos súlyos, köztük három gyermeké. Egy kétéves gyereken koponyaműtétet kell végrehajtani. Madridi bejelentés szerint az egyik halálos áldozat spanyol állampolgár, és a súlyos sérültek egyike is spanyol.

A hatóságok szerint túlélők vannak a romok alatt, ezért keresőkutyákat is bevetettek a felkutatásukhoz. Egy túlélő nővel beszélni tudtak a mentők.

Fotó: Ramon Espinosa

A belvárosban álló Saratoga patinás luxushotelben felújítást végeztek az elmúlt két évben, és május 10-én nyitották volna meg újra a szállót. Az illetékesek azt állítják, hogy az épületben csak a felújító munkások és az újranyitást előkészítő alkalmazottak tartózkodtak a robbanáskor. Nem világos, hogy ilyen körülmények között hogyan eshettek áldozatul gyerekek a balesetnek. Elképzelhető, hogy az épületen kívül voltak, ahová szintén hullottak törmelékek.

Fotó: Ramon Espinosa

Egy közigazgatási tisztségviselő azt mondta egy állami médiumnak: tudnak arról, hogy a robbanás előtt gázpalackot cseréltek a konyhában, egy alkalmazott pedig gázszagot érzett. Kizárták, hogy nem baleset történt. A Saratoga a 19. században épült, eredetileg üzletek és raktárak céljára. 1933-ban alakították szállodává, felújított állapotában 2005-ben nyílt meg.

 

Borítókép: A pusztítás nyomai a havannai Saratoga Hotelben történt robbanást követően 2022. május 6-án (Fotó: MTI/AP/Ramon Espinosa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.