Megölték a párizsi katari nagykövetség egyik őrét

A támadót őrizetbe vették, indítéka egyelőre ismeretlen.

MTI+
2022. 05. 23. 18:38
null
FRANCE-QATAR-ATTACK-DIPLOMACY Fotó: EMMANUEL DUNAND
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő hajnalban egy mentálisan zavart férfi megpróbált behatolni a párizsi katari nagykövetség területére, és megtámadta, majd megfojtotta az őt feltartóztatni próbáló őrt – írta a Le Parisien című lap. A 38 éves támadót nem sokkal később őrizetbe vették. 

A rendőrség már korábbról is ismerte, mert régebben is követett el erőszakos bűncselekményt, a támadás idején pedig kokain volt a szervezetében.

Az ügyészség egyelőre csak annyit közölt, hogy emberölés miatt indítottak eljárást, de további részleteket nem osztottak meg.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter biztosította a párizsi katari nagykövetet, hogy a francia hatóságok megvédik a külföldi külképviseleteket, s egyúttal részvétét fejezte ki az áldozat családjának.

 

Borítókép: Helyszínelés Katar párizsi nagykövetségnél. (Fotó: Emmanuel Dunand)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.