Nem szolgálnak ki magyarokat egy horvátországi étteremben

A tengerparti vendéglátóhely tulajdonosa elmondta: Orbán Viktor miniszterelnök kijelentése miatt döntött így.

Magyar Nemzet
2022. 05. 13. 19:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem szolgál ki magyar turistákat a horvátországi Trpanj egyik étterme. A Tuna Bar tulajdonosa helyi lapoknak elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök múlt heti kijelentése miatt, miszerint „Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle” – írta meg az Index.

A horvátországi Peljesac-félszigeten található vendéglátóhely az étterem elé rakott ki egy táblát, amelyen a következő felirat áll: Nem szolgálunk ki magyarokat. Nem látjuk őket szívesen a tengerükben.

A tábláról készített fényképet a Facebookra és az Instagram közösségi oldalakra is kitette az étterem, ám a bejegyzést azóta már eltávolították. 

A magyar miniszterelnök a Kossuth rádió előző péntek reggeli műsorában elfogadhatatlannak nevezte az Oroszország ellen bevezetni kívánt uniós olajembargót, kijelentve: az felér a magyar gazdaságra ledobott atombombával. Kifejtette:

„Természetesen akinek van tengere és vannak tengeri kikötői, az hajókon tud szállítani olajat a világ bármely pontjáról, de vannak országok, amelyeknek nincsenek tengerei, nekünk is lenne, ha nem vették volna el őket, de nincsenek jelen pillanatban, ezért Magyarországra orosz vagy bármilyen fajta olaj kizárólag csak csővezetéken érkezhet, a csővezeték egyik fele Oroszországban, egyik vége Oroszországban van, a másik pedig Magyarországon.”

Kedden hazánk zágrábi nagykövetét is bekérették a horvát külügyminisztériumba, hogy adjon magyarázatot Orbán Viktor kijelentésére.

Miniszterelnök úr egy történelmi tényt említett

– reagált Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára keddi Facebook-bejegyzésében a történtekre.

Borítókép: Tengerpart Trpanjnál (Fotó: Twitter/TZO Trpanj)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.