időjárás 14°C Bernát, Felícia 2022. május 20.
logo

Nem szolgálnak ki magyarokat egy horvátországi étteremben

Magyar Nemzet
2022.05.13. 19:04 2022.05.13. 19:24
Nem szolgálnak ki magyarokat egy horvátországi étteremben

Nem szolgál ki magyar turistákat a horvátországi Trpanj egyik étterme. A Tuna Bar tulajdonosa helyi lapoknak elmondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök múlt heti kijelentése miatt, miszerint „Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle” – írta meg az Index.

A horvátországi Peljesac-félszigeten található vendéglátóhely az étterem elé rakott ki egy táblát, amelyen a következő felirat áll: Nem szolgálunk ki magyarokat. Nem látjuk őket szívesen a tengerükben.

A tábláról készített fényképet a Facebookra és az Instagram közösségi oldalakra is kitette az étterem, ám a bejegyzést azóta már eltávolították. 

A magyar miniszterelnök a Kossuth rádió előző péntek reggeli műsorában elfogadhatatlannak nevezte az Oroszország ellen bevezetni kívánt uniós olajembargót, kijelentve: az felér a magyar gazdaságra ledobott atombombával. Kifejtette:

„Természetesen akinek van tengere és vannak tengeri kikötői, az hajókon tud szállítani olajat a világ bármely pontjáról, de vannak országok, amelyeknek nincsenek tengerei, nekünk is lenne, ha nem vették volna el őket, de nincsenek jelen pillanatban, ezért Magyarországra orosz vagy bármilyen fajta olaj kizárólag csak csővezetéken érkezhet, a csővezeték egyik fele Oroszországban, egyik vége Oroszországban van, a másik pedig Magyarországon.”

Kedden hazánk zágrábi nagykövetét is bekérették a horvát külügyminisztériumba, hogy adjon magyarázatot Orbán Viktor kijelentésére.

Miniszterelnök úr egy történelmi tényt említett

– reagált Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára keddi Facebook-bejegyzésében a történtekre.

Borítókép: Tengerpart Trpanjnál (Fotó: Twitter/TZO Trpanj)