időjárás 36°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Szívinfarktust kapott az egyik texasi áldozat férje

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.05.27. 09:05 2022.05.27. 09:10
Szívinfarktust kapott az egyik texasi áldozat férje

Szívinfarktust kapott és meghalt a Texas állambeli Uvalde városának általános iskolájában történt lövöldözésben megölt egyik tanárnő férje – jelentette csütörtökön a The Daily Wire című portál regionális sajtóértesülésekre hivatkozva. – Joe Garcia, a texasi Uvaldéban történt általános iskolai lövöldözés során meggyilkolt két tanárnő egyikének, Irma Garciának a férje értesülések szerint kedden halálos szívinfarktust kapott – közölte Ernie Zuniga, a KABB San Antonio Fox regionális televízió riportere. – Joe és Irma még a főiskolán ismerkedtek össze és 24 éve voltak házasok. Három gyermeket hagynak maguk után – tette hozzá. Irma Garcia a tájékoztatás szerint 23 éve tanított a Robb Általános Iskolában, ahol 2019-ben az év tanárnőjének jelölték.

Az iskolai lövöldözést túlélő egyik negyedik osztályos diák szerint Garcia és a másik tanárnő, Eva Mireles próbálták megóvni a gyerekeket. – Kedves tanárok voltak. Az osztálytársaim elé álltak, hogy segítsenek és megmentsék őket – mondta.

A 18 éves, Salvador Ramosként azonosított elkövető tizenkilenc diákot és két tanárt mészárolt le ámokfutása során. Az iskolába egy hátsó bejáraton keresztül jutott harci felszereléssel, egy AR–15-ös jellegű puskával felfegyverkezve. Ramos ezt követően elbarikádozta magát egy negyedik osztályos tanteremben, ahol tüzet nyitott a diákokra és tanárokra, mielőtt a rendőrség végzett volna vele. Tettét mindössze negyedórával az elkövetés előtt a Facebookon jelentette be.
 

Borítókép: Rendőrnyomozók dolgoznak a texasi Uvalde város Robb Általános Iskolájánál. (Fotó: MTI/EPA/Aaron M. Sprecher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.