Több halálos áldozata is van a szibériai tűzvésznek

A kelet-szibériai Krasznojarszk régióban pusztító több tűzvész eddig öt halálos áldozatot követelt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 07. 13:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több tűzvész pusztított szombaton a kelet-szibériai Krasznojarszk orosz régióban, mintegy 450 ház kigyulladt, és a katasztrófának eddig legkevesebb öt halálos áldozata van − közölték a helyi hatóságok. Más közeli régiókban további öt halálos áldozatról számoltak be.

A rendkívüli helyzetek minisztériuma összesítve közölte, hogy 16 lakott területen keletkezett tűz, lakóházakon kívül több fatelep és egy óvodaépület is égett.

Krasznojarszk régióban rendkívüli állapotot hirdettek ki. A tüzek oltásán mintegy háromszáz tűzoltó dolgozik kilencven járművel. Munkájukat nehezíti az erős szél, amelynek sebessége a 40 kilométert is eléri óránként. A szél ráadásul fákat is kidönt, elektromos vezetékeket is leszakít. Emiatt a tűzoltók segítséget kértek más régiókból.

Korábbi években is voltak hasonló tüzek Szibériában, aminek az az oka, hogy felengedett a korábban mindig fagyott talaj, és éghető gázok kerülnek a levegőbe.

Borítókép: Romokat eltakarító tűzoltók egy krasznojarszki településen (Fotó: Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.