időjárás 18°C Marcell 2022. augusztus 14.
logo

A családok védelmét sürgette az Alapjogokért Központ Bulgáriában

Magyar Nemzet
2022.06.21. 16:58 2022.06.21. 17:00
A családok védelmét sürgette az Alapjogokért Központ Bulgáriában

A családok védelmének fontosságára hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ Bulgáriában. Az országban júniusban tartják a család hónapját, amelynek alkalmából az Alapjogokért Központ partnerszervezete, a ROD International menetet szervezett Szófiában. Az eseményen lengyel partnerszervezetük, az Ordo Iuris is részt vett. A központot Szikra Levente elemző képviselte, aki beszédében hangsúlyozta, az intézet nagyra értékeli a konzervatív erők európai és azon túli összefogását. Kiemelte továbbá,

olyan korban élünk, amikor divat megkérdőjelezni a család jelentőségét, ugyanakkor nem létezik semmilyen más hasonló intézmény, amely képes lenne ugyanazt a stabilitást és biztonságot adni az embereknek.

„A családok nem csupán megfelelő hátteret nyújtanak egy gyermek számára, de egyben a nemzetek jövőjének biztosítékai is” – írta a Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ. Hozzátették: „A családok támogatása hosszú távú, de megtérülő befektetés.”

Magyarország családbarát ország, amely már most jelentős eredményeket könyvelhet el a családok terheinek csökkentésében, ugyanakkor a célt még nem értük el

– fogalmaztak.

Az esemény során az Alapjogokért Központ munkatársainak lehetőségük nyílt arra is, hogy nemzetközi partnerekkel egyeztessenek, és áttekintsék az elmúlt időszak közös eredményeit, továbbá az együttműködés jövőbeli folytatásáról is szó esett. Szikra Levente megbeszélést folytatott többek közt Weronika Przebieralával, az Ordo Iuris nemzetközi jogi igazgatójával, Radomir Tcholakov bolgár parlamenti képviselővel, valamint Alexander Urumov íróval, aki korábban a bolgár honvédelmi minisztérium szóvivőjeként jelentős szerepet játszott a genderegyezményként elhíresült isztambuli egyezmény ratifikálása elleni sikeres küzdelemben. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.