Joe Biden: Növeljük az amerikai katonai jelenlétet Európában

Az amerikai elnök szerint ezzel biztosítják, hogy a NATO készen álljon mindenféle földi, tengeri vagy légi fenyegetés kezelésére.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 29. 11:09
BIDEN, Joe; LÓPEZ OBRADOR, Andrés Manuel
Los Angeles, 2022. június 9. Joe Biden amerikai elnök beszéde közben az Amerikai Államok Szervezete (AÁSZ) csúcstalálkozóján Los Angelesben 2022. június 9-én. Biden a demokrácia hiányára vagy lebontására hivatkozva kizárta Kubát, Venezuelát és Nicaraguát, ami Andres Manuel Lopez Obrador mexikói elnököt és több más vezetõt arra késztetett, hogy tiltakozásul távol maradjon a csúcstalálkozótól. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok jelentősen megnöveli katonai jelenlétét Európában − jelentette be Joe Biden amerikai elnök szerdán a NATO madridi csúcstalálkozójának első hivatalos munkanapján.

Szövetségeseinkkel együtt biztosítani fogjuk, hogy a NATO készen álljon mindenféle földi, tengeri vagy légi fenyegetés kezelésére

− jelentette ki. Mint mondta, az amerikai erők Spanyolországban, Lengyelországban, Romániában, a balti államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Olaszországban is növelik jelenlétüket.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.