Késelés Németországban – elfogták a tettest

A 34 éves támadó egyedül cselekedhetett, nem világos, mi állhat tettének hátterében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 10. 19:44
Rendőrök elfogják a késes támadót (Fotó: Europress/AFG)
Rendőrök elfogják a késes támadót (Fotó: Europress/AFG) Forrás: Europress/AFG
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 34 éves elkövető többekre rátámadt és késsel megsebesített négy embert pénteken délután a németországi Hamm város egyetemén.

A tettest a hallgatók fogták le, míg a helyszínre nagy erőkkel kiérkező rendőrség őrizetbe tudta venni – közölték a német hatóságok.

A rendőrség szóvivője szerint elmúlt a veszély, a 34 éves támadó egyedül cselekedhetett. Egyelőre nem világos, hogy a Hamm-Lippstadti Egyetem hallgatója volt-e, illetve mi állhat tettének hátterében.

A férfi a folyosón támadott meg többeket késsel, majd egy előadóterem felé vette az útját, de ott a diákok le tudták fogni.

Három nő és egy férfi sebesült meg, egyikük olyan súlyos sebeket kapott, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.

A Hamm-Lippstadti Egyetem 2009 óta két campus-szal működik, összesen mintegy 5600 diákkal. Az oktatás súlypontját a műszaki, természettudományos, informatikai és közgazdaságtani ismeretek alkotják.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Europress/AFG)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.