Semmiféle ellenőrzés nem volt a migránsok által használt útvonalon + videó

A politikus arra volt kíváncsi, hogy az illegális migránsok útvonalán találkozik-e rendőrökkel vagy csendőrökkel, de semmiféle ellenőrzés nem volt, háborítatlanul átjutott Olaszországból Franciaországba, teljes illegalitásban – írja a V4NA.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 06. 09. 13:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Illegális határátlépést követett el Éric Zemmour jobboldali politikus pártjának tagja, Damien Rieu, aki azt szerette volna kideríteni, hogy ellenőrzik-e az olasz–francia határnak azt a szakaszát, ahol az illegális migránsok átszöknek Franciaországba, az ország déli részén lévő Menton városának közelében. Az akcióról felvételt is készített, amelyet a Twitteren tett közzé.

A felvételen elhangzott komment alapján több órás gyaloglásról van szó, amely során olyan kötéllel hagyott nyomokat találtak, amelyek egyértelműen valamiféle jelzések lehetnek a migránsok számára, amiket vagy a csempészek, vagy egyéb segítők helyeztek ki.

Az országhatárt mindössze egy összetákolt kerítés és egy rozoga kapu jelentette, amelyet könnyűszerrel ki lehetett nyitni, átlépve a francia oldalra pedig a földre dobott személyes holmikat talált Rieu: egy mellény, cipő és egy üveg víz is hevert a földön. A politikus szerint feltehetően egy illegális migráns holmija volt. Valószínűleg az elhagyott dolgok gazdája is a Rieu által bejárt útvonalat használta, ami arra utal, hogy bejáratott, rendszeresen használt útvonalról van szó.

Damien Rieu a felvételen kiemeli, hogy illegális határátlépése során semmiféle ellenőrzés nem történt, ám ez nem a határőrök hibája, hiszen ők megteszik, amit tudnak.

Amire szükség van, az egy olyan politikai hajlandóság, amely nagyobb létszámú személyzetet és több eszközt biztosít a határ őrzése és biztosítása céljából. Rieu felhívta rá a figyelmet, hogy amennyiben a június 12-i parlamenti választásokon bizalmat szavaznak neki, akkor számíthatnak rá, hogy ő személyesen fog nyomást gyakorolni Gérald Darmanin belügyminiszterre és a kormányra, hogy megvédjék a lakosságot a bűnözőktől és az olyan terroristáktól, mint például Brahim Aouissaoui, aki szintén ezen az útvonalon jutott be Franciaországba.

Akit Damien Rieu említett, egy 21 éves tunéziai muszlim férfi. Ő követte el 2020 őszén Nizzában azt a terrortámadást, amely során a Notre Dame katedrálisban három ember életét vesztette.

A férfi Lampedusa szigetéről szökött át Franciaországba, és még egy hónapja sem tartózkodott francia földön, amikor kegyetlenül kivégezte áldozatait.

Borítókép: Damien Rieu (Forrás: V4na.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.