időjárás 26°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Ausztria panaszt emel az Európai Parlament döntése miatt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.07.06. 17:33 2022.07.06. 17:42
Ausztria panaszt emel az Európai Parlament döntése miatt

Ausztria panaszt emel az Európai Bíróságnál az Európai Parlament szerdai döntése miatt, amellyel az uniós képviselőtestület plénuma az Európai Bizottság előterjesztésére a nukleáris- és földgázenergiát zöld és fenntartható átmeneti energiaforrásnak minősítette − jelentette be az osztrák környezetvédelmi, energiaügyi és innovációs miniszter.

Leonore Gewessler a közleményében azt írta: 

Különösen az ukrajnai háború fényében nem engedhetjük meg, hogy »zöldfestő programot« működtessünk a nukleáris és földgázenergiába való befektetések terén. Az atomenergia és a földgáz felhasználása nem járul hozzá a klímavédelemhez.

Az Európai Parlament a szerdai strasbourgi plenáris ülésén megszavazta az Európai Bizottság úgynevezett energiataxonómia előterjesztését. Az osztrák miniszter azt is jelezte, hogy Bécs igyekszik további tagállamokat gyűjteni a jogi beadvány támogatásához. Luxemburgi kollégája, Claude Turmes szerdán a Twitteren megerősítette, hogy a nagyhercegség szintén az Európai Bírósághoz fordul ebben az ügyben.

Borítókép: Leonore Gewessler osztrák környezetvédelmi, energiaügyi és innovációs miniszter (Fotó: Parlamentsdirektion/ Thomas Jantzen)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.