Ausztria panaszt emel az Európai Parlament döntése miatt

Az osztrákoknak nem tetszik, hogy az atomenergiát és a földgázt zöld és fenntartható energiaforrásként ismerték el.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 06. 17:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ausztria panaszt emel az Európai Bíróságnál az Európai Parlament szerdai döntése miatt, amellyel az uniós képviselőtestület plénuma az Európai Bizottság előterjesztésére a nukleáris- és földgázenergiát zöld és fenntartható átmeneti energiaforrásnak minősítette − jelentette be az osztrák környezetvédelmi, energiaügyi és innovációs miniszter.

Leonore Gewessler a közleményében azt írta: 

Különösen az ukrajnai háború fényében nem engedhetjük meg, hogy »zöldfestő programot« működtessünk a nukleáris és földgázenergiába való befektetések terén. Az atomenergia és a földgáz felhasználása nem járul hozzá a klímavédelemhez.

Az Európai Parlament a szerdai strasbourgi plenáris ülésén megszavazta az Európai Bizottság úgynevezett energiataxonómia előterjesztését. Az osztrák miniszter azt is jelezte, hogy Bécs igyekszik további tagállamokat gyűjteni a jogi beadvány támogatásához. Luxemburgi kollégája, Claude Turmes szerdán a Twitteren megerősítette, hogy a nagyhercegség szintén az Európai Bírósághoz fordul ebben az ügyben.

Borítókép: Leonore Gewessler osztrák környezetvédelmi, energiaügyi és innovációs miniszter (Fotó: Parlamentsdirektion/ Thomas Jantzen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.