időjárás 22°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Hatalmas vihar csapott le Lengyelországra péntek éjszaka

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.07.02. 14:14 2022.07.02. 14:40
Hatalmas vihar csapott le Lengyelországra péntek éjszaka

Erős zivatarfront haladt át péntek éjszaka Lengyelországon, annak is különösen az északi területén, komoly károkat okozva. Hivatalos adatok szerint heten megsérültek, köztük két tűzoltó, és ideiglenesen 46 ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás. A tűzoltóság szóvivője azt mondta, hogy 3700 bejelentés érkezett szombat reggelig.

Elmondása szerint a legsúlyosabb eset az ország északi részén fekvő Chojnice településen történt, ahol egy fa rádőlt egy autóra, amelyben öten ültek, közük két gyerek. A bajbajutottakat a tűzoltók kimentették, de sérüléseik miatt valamennyien kórházba kerültek.

A rossz idő miatt 1338 vonat késett Lengyelországban. A heves esőzés és az erős szél miatt ki kellett üríteni több sátortábort, az ország északi részén pedig félbeszakadt egy nagyszabású szabadtéri zenei koncert. Az ugyancsak észak-lengyelországi Slupskban az erős széllökés leszakította egy XV. századi templom tornyát, az épület teteje súlyosan megrongálódott.

Borítókép: Villám cikázik az égbolton az észak-lengyelországi Hármasvárosnak nevezett térség felett 2022. július elsején éjjel (Fotó: MTI/EPA/PAP/Adam Warzawa)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.