Hatalmas vihar csapott le Lengyelországra péntek éjszaka

Többen, köztük gyermekek is megsérültek és ideiglenesen 46 ezer háztartás maradt áram nélkül.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 02. 14:14
null
Gdansk, 2022. július 2. Villám cikázik az égbolton az észak-lengyelországi Hármasvárosnak nevezett térség felett 2022. július elsején éjjel. MTI/EPA/PAP/Adam Warzawa Fotó: Adam Warzawa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős zivatarfront haladt át péntek éjszaka Lengyelországon, annak is különösen az északi területén, komoly károkat okozva. Hivatalos adatok szerint heten megsérültek, köztük két tűzoltó, és ideiglenesen 46 ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás. A tűzoltóság szóvivője azt mondta, hogy 3700 bejelentés érkezett szombat reggelig.

Elmondása szerint a legsúlyosabb eset az ország északi részén fekvő Chojnice településen történt, ahol egy fa rádőlt egy autóra, amelyben öten ültek, közük két gyerek. A bajbajutottakat a tűzoltók kimentették, de sérüléseik miatt valamennyien kórházba kerültek.

A rossz idő miatt 1338 vonat késett Lengyelországban. A heves esőzés és az erős szél miatt ki kellett üríteni több sátortábort, az ország északi részén pedig félbeszakadt egy nagyszabású szabadtéri zenei koncert. Az ugyancsak észak-lengyelországi Slupskban az erős széllökés leszakította egy XV. századi templom tornyát, az épület teteje súlyosan megrongálódott.

Borítókép: Villám cikázik az égbolton az észak-lengyelországi Hármasvárosnak nevezett térség felett 2022. július elsején éjjel (Fotó: MTI/EPA/PAP/Adam Warzawa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.