John Cleese szerint a woke ideológia kivégzi a humort

A Monty Python színésze úgy véli, a woke kultúra a művészi kreativitás legfőbb ellensége.

Forrás: 888.hu2022. 07. 22. 14:09
Cleese, John
Szarajevó, 2017. augusztus 17. John Cleese brit humorista, színész, a Monty Python csoport tagja, miután átvette a Szarajevói Filmfesztivál legrangosabb elismerését, a Szarajevó Szíve díjat 2017. augusztus 16-án. (MTI/EPA/Fehim Demir) Fotó: Fehim Demir
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

John Cleese, a Monty Python színésze ismét pusztító erőnek nevezte a woke ideológiát, mondván, hogy az „katasztrofális hatással” van a komédiára, és a művészi kreativitás ellensége – írja a 888.

Cleese a Fox Newsnak adott interjút, melyből kiderült, hogy szakmabeliként lesújtó véleménye van a humoristák világát tönkretevő woke ideológiáról.

Mi sem mutatja jobban, hogy mennyire borúsnak látja a helyzetet, mint hogy arra a kérdésre, miszerint elég szabadnak látja-e a humoristákat 2022-ben ahhoz, hogy humorosak tudjanak lenni, egyértelműen az volt a válasza, hogy

nem.

Az interjú talán egyik legmeglepőbb pillanata az volt, mikor Cleese-t megkérdezték, hogy mi volt az utolsó tényleg jó vígjáték, amit látott.

Ő két, még a nyolcvanas években készült Steve Martin filmet jelölt meg.

Cleese angol kollégája, Rowan Atkinson (Mr. Beanként lehet ismerős többek számára) nemrég szintén felszólalt egy interjúban a cancel culture ellen – idézi fel a 888.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Borítókép: John Cleese (Fotó: MTI/EPA/Fehim Demir)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.