Kivégezték a tokiói késes ámokfutót

Kato Tomohiro még 2008-ban végzett hét emberrel, további tizet pedig megsebesített.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 26. 10:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felakasztották Japánban a 2008-as tokiói ámokfutás elkövetőjét − jelentette kedden az NHK japán közszolgálati televízió.

Kato Tomohiro a japán főváros Akihabara nevű, turisták által is kedvelt, főleg elektronikai cikkeket árusító negyedében hét embert késelt halálra, és további tízet megsebesített. Saját bevallása szerint áldozatait véletlenszerűen választotta ki, tettét azzal indokolta, hogy elvesztette munkáját és lakhatását, sokan bántották az interneten, és belefáradt az életbe.

Katót még 2012-ben ítélte halálra a bíróság, ám kegyelmi kérvényt nyújtott be, amelyet a legfelsőbb bíróság 2015-ben utasított el.

Védői a vádlott rossz mentális állapotára hivatkozva kérték az ítélet megváltoztatását. A keddi volt az első kivégzés a szigetországban december óta.

Borítókép: Az áldozatokra emlékeznek Japánban az ámokfutás tizedik évfordulóján, 2018-ban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.