Megérkezett Bécsbe Orbán Viktor

A két kormányfő találkozójának főbb témái a háború, az energiaválság és az illegális migráció.

Magyar Nemzet
2022. 07. 28. 12:25
ORBÁN Viktor; NEHAMMER, Karl
Orbán Viktor Bécsben Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkezett Bécsbe Orbán Viktor, hogy kétoldalú tárgyalásokat folytasson Karl Nehammer osztrák kancellárral. A magyar miniszterelnököt katonai tiszteletadás mellett fogadta hivatalában a kancellár.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke a múlt héten jelentette be a kormányfő bécsi látogatását, és elmondta, a találkozó fő témái az európai energiaválság, az orosz–ukrán háború, valamint az illegális migráció elleni közös küzdelem. Hozzátette: a két vezető emellett megvitatja a nyugat-balkáni térség uniós perspektíváit és az EU újjáépítési alapjával kapcsolatos aktuális kérdéseket.

A megbeszélést megelőzően Karl Nehammer pedig úgy nyilatkozott, örömmel fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt az osztrák fővárosban. A kancellár hozzáfűzte: különösen az illegális bevándorlás elleni küzdelem szempontjából tartja fontosnak a szoros együttműködést Magyarországgal. 

Azért szükségesek az ilyen kétoldalú összefogások, mert az európai menekültügyi rendszer nem működik.

A kancellár szerint az EU határainak erős védelemre van végre szükségük, hogy így csökkentsék a menekültek Európába áramlását, és növelni tudják a biztonságot. Twitter-oldalán a kancellár azt írta, hogy mindkét országot fokozottan érinti az illegális bevándorlás, amely ellen közösen szeretnének fellépni.

ORBÁN Viktor; NEHAMMER, Karl; NAGY Andor, ORBÁN Balázs; SZIJJÁRTÓ Péter; GULYÁS Gergely; NAGY Márton
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Borítókép: Karl Nehammer osztrák kancellár fogadja hivatalában Orbán Viktor miniszterelnököt Bécsben 2022. július 28-án. (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.