Nyolc svédországi bevándorló közül mindössze egy dolgozik, munka helyett inkább lopnak és erőszakoskodnak

Rémisztő és ijesztő az, amit Svédországban a migránsok hetente elkövetnek. Bűncselekmények, rablások, gyilkosságok, bandaháború, ezek mind a hétköznapok részévé váltak, mondta el a V4NA-nak a Nyugat-európai Országos Magyar Szervezetek Szövetsége elnöke.

Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség2022. 07. 26. 7:17
null
Malmö, 2016. január 28. A 2016. január 28-án közreadott képen svéd rendõr kísér újonnan érkezett menedékkérõket a malmöi Hyllie pályaudvar egyik peronján 2015. december 17-én. A svéd hatóságok 2016. január 27-én bejelentették, hogy mintegy 80 ezer olyan menedékkérõ kitoloncolását tervezik, akiknek a menedékjog iránti kérelmét az elõzõ évben elutasították. (MTI/EPA/TT/Johan Nilsson) Fotó: JOHAN NILSSON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svédországi békés élet már a múlté

A nyugati világ már nem az, mint ami 15-20 vagy akár 30 évvel ezelőtt volt – ezt mondta a V4NA hírügynökségnek a Nyugat-európai Országos Magyar Szervezetek Szövetsége elnöke. Bihari Szabolcs maga is Svédországban él, így első kézből tapasztalja meg a kinti helyzetet, erről beszélt Tusnádfürdőn tartott előadásában, majd azt követően részletesen is, a V4NA-nak nyilatkozva – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Mint fogalmazott: Svédország pár évtizeddel ezelőtt az egész világ egyik oázisa volt a béke és biztonság szempontjából, de ma már ez a múlté. Bihari szerint ez elsődlegesen azért van így, mert mindenféle ellenőrzés nélkül érkeztek az elmúlt években bevándorlók az északi országba.

Ha a számokat nézzük, 2015-ben 165 ezer migránst fogadott be a skandináv állam mindenféle iratok és papírok nélkül. Közülük a tavalyi svédországi statisztikai adatok szerint mindössze húszezren dolgoznak, azaz nyolc bevándorló közül csupán egy. A maradék 145 ezer ember azóta sem vállal munkát, őket egészítik ki a családegyesítés okán hozzájuk érkező hozzátartozók, akik szintén nem állnak sorba munkáért.

Bihari Szabolcs a V4NA-nak ezzel kapcsolatban kijelentette, hogy ezzel nemcsak anyagilag, hanem a közbiztonság tekintetében is megbillent a helyzet Svédországban.

Ezek az emberek nagy többségükben csoportosan élnek. Ez a korábbi menekültekre nem volt jellemző, azok szétszóródtak szerte az országban. A mostani migránsok viszont csoportosan élnek, és ott tulajdonképpen ugyanazt az életet élik, mint ahonnan eljöttek. Ebbe beletartozik a vallásuk, s a vallási ellentétek is– nyilatkozta Bihari Szabolcs.A Svédországban élő migránsok túlnyomó többsége állami segélyből él, viszont kialakultak külön családi klánok, vagy ahogyan ott mondják, klánmaffiák – tette hozzá a svédországi magyar érdekképviseleti vezető.Ezek a klánok uralnak nagyon sok piacot, így a kábítószer-kereskedelmet, a prostitúcióit, s minden ehhez kapcsolódó szolgáltatást, de az élelmiszer-, valamint a vendéglátóiparban is sok ágazatot kisajátítottak, azokat pedig maffiamódszerekkel irányítják– mondta.

A nyugati média hallgat ezekről az esetekről

Ezekről a bűncselekményekről hosszú időn át nem volt szabad beszélni nyugaton – tette hozzá Bihari Szabolcs. Kiemelte: ezt a fajta hozzáállást PC (politikailag korrekt) médiának hívják Svédországban. Szerinte ebben az egysíkú tájékoztatásban nem szóltak a bevándorlók által elkövetett törvénytelenségekről.Az elmúlt években viszont odáig fajultak a dolgok Svédországban, s az egész Nyugaton, hogy most már kénytelenek erről beszélni. A biztonság szempontjából is probléma ez, de az országok költségvetéseit is megbillentette az az óriási kiadás, amely ennek a rétegnek az eltartására kell. Sajnos megkésve, de most már kezdtek olyan törvényeket hozni, amely megpróbálja ezt visszafogni, s visszaállítani azt a rendet, amely 15 évvel ezelőtt volt. Hogy ez mennyire fog sikerülni, az a jövő zenéje– vallott őszintén a svédországi helyzetről Bihari Szabolcs.

Ne legyél rossz időben rossz helyen

Az, hogy mennyit romlott a közbiztonsági helyzet, más sem bizonyítja jobban, hogy a kintiek mottója, hogy ne legyél rossz időben rossz helyen, mert bármi megtörténhet– mondta a V4NA-nak a Nyugat-európai Országos Magyar Szervezetek Szövetsége elnöke.

Bihari szerint a média eddig elhallgatta, hogy illegális bevándorlók követik el a rablásokat, a betöréseket, a gyilkosságokat, mint fogalmazott, abból lehetett tudni, hogy migrációs háttere van az esetnek, hogy a hatóságok nem mondták el, honnan származik az elkövető. Ez most már megváltozott, beszélnek is róla. A bandaháborús leszámolások kilencven százalékban bevándorlókhoz köthetők – tette hozzá Bihari Szabolcs. Ezeket a bűncselekményeket főként egymás között követik el, piacért, bosszúból.

Hetente két-három ilyen eset van Svédországban, s a Nyugaton. Ez rémisztő és ijesztő. Az igazság az, hogy ez a bandaháború, amely zajlik Svédországban, Németországban, és máshol, az most már nyilvános. Most már lehet róla tudni– tette hozzá.

Svédországban egyébként másfél hónap múlva választás lesz. Bihari Szabolcs elmondta, ezzel kapcsolatban egy közvélemény-kutatást is készítettek, hogy a lakosság, mely három kérdést tartja a legfontosabbnak. Az eredmények alapján kiderült, hogy első helyre került a biztonság, a második az oktatás, a harmadik pedig a migráció volt.

Borítókép: Svéd rendőr kísér újonnan érkezett menedékkérőket a malmői Hyllie pályaudvar egyik peronján (Fotó: MTI/EPA/TT/Johan Nilsson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.