A Fehér Ház tagadja, hogy tudott volna az FBI házkutatásáról Trump házában

A Fehér Ház szóvivője vasárnap tagadta, hogy az elnöki hivatal előzetesen tudott volna a Donald Trump korábbi amerikai elnök floridai birtokán tartott házkutatásról, amelyet múlt hétfőn bírósági végzés alapján folytatott le a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

Forrás: MTI2022. 08. 15. 7:27
TRUMP, Donald
Dallas, 2022. augusztus 7. Donald Trump volt amerikai elnök tapsol, mielõtt elmondja az Amerikai Konzervatív Unió nagyszabású nyári konferenciájának (CPAC) záróbeszédét a dallasi Hilton Anatole szállodában 2022. augusztus 6-án. MTI/AP/The Dallas Morning News/Shafkat Anowar Fotó: Shafkat Anowar
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump szerint olyan iratokat is magukkal vittek, amelyek ügyvédi titoktartás körébe tartoznak. Karine Jean-Pierre az ABC News műsorában a korábbi elnök elleni eljárások átpolitizáltságára vonatkozó vádakra reagálva kijelentette, hogy az igazságügyi minisztérium, amikor a törvény végrehajtásáról van szó, teljesen független, az ezzel ellentétes híresztelések valótlanok.

A szóvivőt Elise Stefanik New York-i republikánus szenátor szavairól kérdezték, aki azt állította, hogy az FBI intézkedése kevesebb mint száz nappal a sorsdöntő félidős választások előtt „hatalommal való teljes visszaélés és hatáskör túllépése” volt azzal a politikussal szemben, aki a 2024-es választásokon a legvalószínűbb kihívója lesz a demokraták jelöltjének.

 

A Fehér Ház szóvivője a televízióműsorban kijelentette, hogy nem kommentálhatja az FBI nyomozására vonatkozó felvetéseket Donald Trump ügyében.

 

A korábbi elnök vasárnap saját közösségi oldalán arról írt, hogy az FBI által elvitt dokumentumok között ügyvédi titoktartás körébe tartozók is voltak. Azt kérte, hogy ezeket azonnal adják neki vissza.

A hatóság állítása szerint a lefoglalt iratok között több minősített, köztük szigorúan titkos volt, amit Donald Trump és jogi képviselői vitatnak, azt állítva, hogy hivatalból való távozása után az elnök feloldotta azok minősítését.

Szintén vasárnap a belbiztonsági minisztérium és az FBI a helyi és állami rendvédelmi szervek figyelmét hivatalos közleményben hívta fel az erőszak megnövekedett veszélyére a rendvédelmi hatóságok, igazságügyi szervek és kormányzati tisztségviselők ellen a Mar-a-Lagóban, Donald Trump floridai ingatlanán történt intézkedés nyomán.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/The Dallas Morning News/Shafkat Anowar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.