Elemér 2024. február 28.
logo

Gina Lollobrigida olasz filmdíva indulni akar a szenátusi választáson

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.08.15. 16:48 2022.08.15. 17:01
Gina Lollobrigida olasz filmdíva indulni akar a szenátusi választáson

Gina Lollobrigida indulni akar a szeptember 25-i olaszországi választásokon. A 95 éves filmdíva a kétkamarás parlament szenátusába akar bekerülni.

Egyszerűen belefáradtam abba, hogy politikusok egymással vitatkoznak anélkül, hogy valaha is a tárgyra térnének

– magyarázta a Corriere della Sera című olasz napilapban hétfőn megjelent interjúban.

„Olaszország rossz állapotban van, én valami jót és pozitív dolgot akarok tenni” – tette hozzá a színésznő. Lollobrigida filmes pályafutása az 1950-es években érte el a csúcspontját, leghíresebb filmjei közé tartozott az 1952-ben bemutatott Királylány a feleségem, az Ördögi kör (1953) és A párizsi Notre Dame (1956).

A színésznő egy olyan jelöltlistán akar indulni, amelyen a Kommunista Párt jelöltjei is szerepelnek. Mint elmondta: a döntés meghozatala előtt beszélt az ügyvédjével. Lollobrigidának van egy gyámja, akit a bíróság rendelt ki mellé egy évekig tartó tartó családi vitát követően, ezért nem dönthet önállóan a vagyonáról.

A színésznő 1999-ben már megpróbálkozott a politikai karrierrel, amikor az Európai Parlamentbe akart bejutni, de akkor nem sikerült megszereznie az ehhez szükséges szavazatokat.

Borítókép: Gina Lollobrigida olasz színésznő (Fotó: IPA/Sipa USA)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.