időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Hárman megsérültek a Google adatközpontjában történt robbanásban

Munkatársunktól
2022.08.09. 13:41 2022.08.09. 14:14
Hárman megsérültek a Google adatközpontjában történt robbanásban

Legalább hárman súlyos égési sérüléseket szenvedtek, miután robbanás következtében tűz ütött ki a Google egyik egyesült államokbeli adatközpontjában helyi idő szerint hétfő este. A sérülteket kórházba szállították, hírportálok szerint mindhárman villanyszerelők voltak: az egyik munkás az altestén, egy másik pedig a combján és az arcán szenvedett súlyos sérüléseket. A harmadik személy szintén az arcán égett meg.

Az amerikai vállalat közleménye szerint elektromos meghibásodás okozta a robbanást Iowa állam Omaha városában található létesítményükben, a hatósági vizsgálat azonban még tart.

A baleset után a Google szolgáltatásaiban is zavar lépett fel, amit az egész világon érezni lehetett. Legtöbben a Gmail levelezőrendszerre és a keresőmotorra panaszkodtak, de fennakadások voltak a térkép alkalmazásban, a YouTube videómegosztó portálon és a Drive adattároló felületén is.

A Downdetector weboldal – amely más online felületekről ad valós idejű információkat – szerint a felhasználók több mint 31 ezer alkalommal jelentettek hibát. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy az online térben jelentkezett problémák összefüggenek-e a robbanással.

A Google rendszerei ugyanakkor gyorsan helyreálltak, és a felhasználókat érintő problémák mostanra megszűntek.

Borítókép: képernyőn a Google.com weboldala.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.