Negatív lett a finn miniszterelnök drogtesztje

Sanna Marin azután csinált vizsgálatot, hogy önfeledten bulizva filmezték le.

MTI
2022. 08. 22. 19:45
MARIN, Sanna
Helsinki, 2022. augusztus 19. Sanna Marin finn miniszterelnök nyilatkozik egy helsinki sajtóértekezleten 2022. augusztus 19-én. A 2019-ben a finn történelem legfiatalabb kormányfõjének választott Marin közölte: kábítószertesztet végeztetett el „saját jogi védelmének érdekében”, miután az internetes közösségi médiában megjelent egy rövid videofelvétel, amelyen õ felszabadultan táncol és énekel egy magánösszejövetelen. MTI/EPA/Compic/Kimmo Brandt Fotó: Kimmo Brandt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negatív lett Sanna Marin drogtesztje, amelyet a finn kormányfő múlt héten csináltatott az őt ért vádak tisztázása végett – jelentette be a finn kormány hétfőn Helsinkiben. 

Sanna Marin múlt pénteken jelentette be újságírók előtt, hogy drogtesztnek veti alá magát, miután több vád és kritika érte őt, mert a múlt hét elején egy házibuliban készült privát felvétel jelent meg róla az interneten. A videón a miniszterelnök volt látható, amint barátaival táncol. A 36 éves finn kormányfő múlt héten leszögezte: még soha nem fogyasztott kábítószert, s noha pletykák szerint a szóban forgó házibulin előkerültek drogok, Marin állította, hogy ő csak alkoholt fogyasztott.

Az ellenzék mellett a szociáldemokrata Marin kormánykoalíciójának tagjai is szorgalmazták a drogtesztet a múlt héten. Sanna Marint többen kritizálták bulizása miatt, a közvélemény másik része viszont értékelte, hogy kormányfői tevékenysége mellett is aktív szociális életet él.

 

Borítókép: Sanna Marin finn miniszterelnök nyilatkozik egy helsinki sajtóértekezleten 2022. augusztus 19-én. A 2019-ben a finn történelem legfiatalabb kormányfőjének választott Marin közölte: kábítószertesztet végeztetett el „saját jogi védelmének érdekében”, miután az internetes közösségi médiában megjelent egy rövid videófelvétel, amelyen felszabadultan táncol és énekel egy magán-összejövetelen. (Fotó: MTI/EPA/Compic/Kimmo Brandt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.