időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Rekordesők és árvizek az Egyesült Államok délkeleti államaiban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.08.28. 10:28 2022.08.28. 10:30
Rekordesők és árvizek az Egyesült Államok délkeleti államaiban

Rendkívüli állapotot hirdetett Mississippi állam kormányzója a súlyosbodó árvízhelyzet miatt, az állam fővárosa, Jackson lakosságának egy részét otthona elhagyására szólították fel, illetve, hogy készüljenek egy evakuálásra.

A komoly esőzések nyomán megduzzadt Pearl folyó már több településen okozott károkat, és utakat öntött el. A folyó tetőzését Jacksonban hétfőre várják, a két évvel ezelőtti nagy árvízzel megegyező vízszintekkel. Az elmúlt napokban Mississippi állam több településén is megdőlt a napi csapadékrekord, a fővárosban Jacksonban pedig soha nem esett még annyi eső augusztusban, mint idén.

Az Egyesült Államok déli államait sújtó esőzések áradásokat okoztak Alabama államban is, de a héten Texas és Arizona államok egyes részeit is rendkívüli áradások sújtották. Texasban a kormányzó húsz megyében hirdetett rendkívüli állapotot kedden, Dallasban egy ember meghalt, amikor autóját elragadta egy hirtelen megáradt vízfolyás.

 

Borítókép: Járművek merülnek a víz alá a Texas állambeli Dallas városában 2022 augusztusában (Fotó: Dallasi Rendőrség/AFP)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.