időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

A TEK folyamatosan figyeli a magyar gázinfrastruktúrát

Magyar Nemzet
2022.09.29. 15:42 2022.09.29. 17:28
A TEK folyamatosan figyeli a magyar gázinfrastruktúrát

Magyarországon a szolgáltató fizikailag védi a gázinfrastruktúrát, miközben a Terrorelhárítási Központ folyamatosan elemzi és értékeli – a jogszabály előírásainak megfelelően – a kritikus infrastruktúrák veszélyeztetettségét.

A portál érdeklődésére leszögezték:

egyelőre nem rendelkeznek olyan konkrét információval, amely alapján további fokozottabb védelmi intézkedések elrendelésére lenne szükség.

A kérdés úgy merült fel, hogy csütörtökre kiderült újabb, immár a negyedik helyen ömlik a gáz a tengeren az Északi Áramlat vezetékből. A Németországot és Oroszországot összekötő földgázvezetékeken keletkezett károkat vélhetően egy szabotázs okozta.

Borítókép: Az Akvamarin projekt segítségével a Magyar Földgáztároló Zrt. egy megközelítőleg 2,5 MW összteljesítményű elektrolizálórendszert és hozzá tartozó hidrogéngáz-előkészítő technológiát létesít a kardoskúti föld alatti gáztárolónál (Fotó: Kurucz Árpád)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.