Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Deutsch Tamás: A szankciók visszafelé sültek el

A háború végét ma sem látjuk, az európai emberek energiaszámlái viszont az egekbe szöktek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 14. 14:31
DEUTSCH Tamás
Polgári Piknik Kötcsén Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok német és szovjet megszállást is elszenvedő nemzet fiaiként, pontosan tudják, milyen az agresszióval szemben a függetlenségért harcolni – közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője azután, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke megtartotta szerdán az unió helyzetét értékelő éves beszédét az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

Holokauszttúlélő zsidó magyar gyermekeként pontosan tudom, milyen a háború embertelen pusztítása. Mindannyian a megtámadott oldalán állunk – fogalmazott Deutsch Tamás a beszédet követő vita során elmondott felszólalásában. Emlékeztetett: amikor a nyár elején az Oroszországgal szembeni szankciókat az unió elfogadta, az Európai Bizottság azt ígérte, hogy a szankciók térdre fogják kényszeríteni Oroszországot. Azt ígérték, hogy a szankciók Oroszországnak lesznek húsba vágóak, nem az európai embereknek. Azt ígérték, hogy a szankciók elhozzák a háború végét.

A háború végét ma sem látjuk, az európai emberek energiaszámlái viszont az egekbe szöktek

– jelentette ki a fideszes EP-képviselő, majd hozzátette: Oroszország eközben soha nem látott nagyságú bevételekre tett szert az energiaárak emelkedése miatt. A szankciók bevezetése óta az infláció vágtat, az európai emberek szegényebbek lettek, Oroszország pedig gazdagabb. Európában válság és energiahiány fenyeget – közölte.

Deutsch Tamás azt mondta: az Európai Bizottság eddigi válaszlépései visszafelé sültek el.

A szankciók következtében az európai gazdaság gyengült meg, az infláció pedig vágtat. A bizottság új javaslatai a kialakult válságot nem oldják meg – tette hozzá a fideszes képviselő.
 

Borítókép: A Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre érkező Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti (EP-) delegációvezetője nyilatkozik a sajtó munkatársainak a kötcsei Dobozy kúriánál 2022. szeptember 10-én (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.