időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Novák Katalin ellátogatott a San Fernando-völgyi magyarokhoz

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.26. 14:27 2022.09.26. 15:26
Novák Katalin ellátogatott a San Fernando-völgyi magyarokhoz

Isten-, család- és életigenlő szabadságot ajánlott a San Fernando-völgyi magyarok figyelmébe a magyar köztársasági elnök egyesült államokbeli körútjának utolsó kaliforniai programján vasárnap. A látogatás a közép-nyugati államokban folytatódik.

Novák Katalin vasárnap részt vett a Los Angeles melletti, San Fernando-völgyi Magyar Református Egyház istentiszteletén és őszi családi fesztiválján, ami lezárta az államfő négynapos kaliforniai programját.

San Fernando-völgy magyar közössége előtt Novák Katalin a jelenlegi időszak kihívásai között említette a koronavírus-járványt és a háborút, valamint annak hatásait, köztük az energiaválságot, amellyel Magyarország is szembesül. Felhívta a figyelmet arra is, hogy mindezek mellett ideológiai hadviselés is zajlik: Kaliforniában az úgynevezett woke-kultúra lépten-nyomon tetten érhető és már Magyarországon is beszüremlett, jelen van, szembe kell nézni vele.

A köztársasági elnök megfogalmazása szerint az isten-, család- és élettagadó ideológiák rabsága helyett szükség van az isten-, a család- és az életigenlő szabadságra.

Hangsúlyozta: hisz abban, hogy ez az a szabadság, amit meg kell tudni adni a magyar embereknek.

Az államfő kifejtette: elnöksége elején öt olyan területet határozott meg, amellyel kiemelten szeretne foglalkozni. – Azt szeretném, ha többen, jobban és szebben élnénk Magyarországon – fogalmazott. Elmondása szerint ezt öt területen keresztül szeretné elősegíteni.

Dolgozni fogok, dolgozni a családokért, a nőkért, az elesettekért, a tehetségekért, valamint egy mosolygósabb Magyarországért

– mondta.

Novák Katalin egyesült államokbeli körútja hétfőn Kansas Cityben folytatódik, a várostól nem messze működő Benedictine Főiskolán tart előadást, amelyen a magyar családpolitika legfontosabb elemeit és alapvetéseit osztja meg a diákokkal.

Borítókép: Novák Katalin köztársasági elnök (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.