időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Orosz–algériai hadgyakorlat készül a marokkói határ közelében

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.27. 13:26 2022.09.27. 13:34
Orosz–algériai hadgyakorlat készül a marokkói határ közelében

Orosz–algériai közös hadgyakorlatot tartanak a tervek szerint Algéria területén novemberben, a marokkói határ közelében – közölte kedden Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Zaharova szerint a Sivatagi pajzs-2022 kódnevű szárazföldi terrorellenes hadgyakorlatot november 16–28. között tervezik megtartani a Hamakir lőtéren, az Algériával folyó katonai együttműködés jóváhagyott programjával összhangban. A szóvivő megjegyezte, hogy „mint minden katonai gyakorlat, amelyen az Oroszországi Föderáció részt vesz, ez sem irányul harmadik fél ellen”.

Az orosz fegyveres erők déli katonai körzetének sajtószolgálata szerint az eseményen az Észak-Kaukázusban állomásozó gépesített lövészalakulatok mintegy 80 katonája és ugyanennyi algériai katona vesz részt. Az első orosz–algériai taktikai hadgyakorlatot 2021 októberében tartották az észak-oszétiai Tarszkojéban, a két hadsereg mintegy 200 katonájának és 40 haditechnikai eszközének részvételével.

Az orosz déli katonai körzet idei kiképzési programjában Algéria, Egyiptom, Kazahsztán és Pakisztán fegyveres erőivel tartandó közös hadgyakorlatok szerepelnek.

 

Borítókép: fehérorosz katonák egy T–72-es harckocsival versenyeznek a nyolcadik alkalommal megrendezett Nemzetközi Hadijátékokon a Moszkvai területen fekvő Alabinóban 2022. augusztus 17-én, a tíznapos esemény nyitónapján. (Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.