időjárás 4°C Aida , Karolina 2023. február 2.
logo

Sok területen hasonló a helyzet Európában, mint ötszáz éve volt

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.09.05. 16:54 2022.09.05. 17:00
Sok területen hasonló a helyzet Európában, mint ötszáz éve volt

Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban fogadta Porfirije szerb ortodox pátriárkát hétfőn – közölte az Országgyűlés Hivatala az MTI-vel. A közlemény szerint az Országgyűlés elnöke több mint szimbolikus eseménynek nevezte a találkozót egy olyan helyzetben, amikor Európa keleti felét háború pusztítja, nyugat felől pedig a keresztény és az emberi identitást éri támadás.

Kövér László a béke emberének nevezte a pátriárkát, akinek megköszönte a szerb–magyar megbékélésért és a két ország kiemelkedően jó kapcsolataiért tett erőfeszítéseit – írták. Jelezték: a házelnök szerint sok területen hasonló a helyzet Európában, mint ötszáz éve volt, hiszen ma is nemzeti és keresztény önazonosságunkért kell megküzdenünk.

Porfirije szerb ortodox pátriárka és Kövér László egyetértett abban, hogy Európa népeit a szellemi gyökerek és a keresztény identitás elvesztése fenyegeti, amit csak közös erőfeszítéssel és összefogással, a normalitás erejének felmutatásával akadályozhatunk meg – áll a közleményben.

 

Borítókép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadja Porfirije szerb ortodox pátriárkát az Országház Munkácsy-termében 2022. szeptember 5-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.