időjárás 14°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Totális háború követhetné a Krím visszafoglalásának kísérletét

Forrás: Mandiner
2022.09.23. 19:02 2022.09.23. 19:58
Totális háború követhetné a Krím visszafoglalásának kísérletét

A lap szerint a Krím visszaszerzésének kísérlete megteremtené az esélyét egy totális háború kialakulásának – olvasható a Mandiner cikkében.

Még több amerikai fegyverrel sem valószínű, hogy Kijev visszaszerzi az összes elvesztett területet, hacsak nem következik be az orosz összeomlás – írja elemző cikkében Duog Bandow, a The American Conservative szerzője. A cikk szerint szélsőséges esetben Moszkva reakciója tovább eszkalálódhat,

általános mozgósítást indíthat vagy tömegpusztító fegyvereket vethet be.

Bandow szerint úgy tűnik, hogy a győzelem mámora bővítette Ukrajna katonai céljait. Volodimir Zelenszkij elnök például arról beszélt: „Tudjuk, hogy ők hozzánk tartoznak, és szörnyű tragédia, hogy több mint nyolc éve megszállás alatt vannak. Vissza fogunk oda térni. Nem tudom, hogy pontosan mikor, de vannak terveink, és vissza fogunk oda térni, mert ez a mi földünk és a mi népünk.”

A szerző szerint a meglévő erőkkel Kijevnek nem lesz könnyű visszahódítani még a Donbászt sem, beleértve az orosz támogatású szakadár erők által 2014-ben elfoglalt területeket is. A Krím pedig még egy ennél is nagyobb feladat lenne, amely megteremtené az esélyét egy totális háború kialakulásának.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Fotó: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.