Totális háború követhetné a Krím visszafoglalásának kísérletét

A lap szerint a Krím visszaszerzésének kísérlete megteremtené az esélyét egy totális háború kialakulásának – olvasható a Mandiner cikkében.

Forrás: Mandiner2022. 09. 23. 19:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még több amerikai fegyverrel sem valószínű, hogy Kijev visszaszerzi az összes elvesztett területet, hacsak nem következik be az orosz összeomlás – írja elemző cikkében Duog Bandow, a The American Conservative szerzője. A cikk szerint szélsőséges esetben Moszkva reakciója tovább eszkalálódhat,

általános mozgósítást indíthat vagy tömegpusztító fegyvereket vethet be.

Bandow szerint úgy tűnik, hogy a győzelem mámora bővítette Ukrajna katonai céljait. Volodimir Zelenszkij elnök például arról beszélt: „Tudjuk, hogy ők hozzánk tartoznak, és szörnyű tragédia, hogy több mint nyolc éve megszállás alatt vannak. Vissza fogunk oda térni. Nem tudom, hogy pontosan mikor, de vannak terveink, és vissza fogunk oda térni, mert ez a mi földünk és a mi népünk.”

A szerző szerint a meglévő erőkkel Kijevnek nem lesz könnyű visszahódítani még a Donbászt sem, beleértve az orosz támogatású szakadár erők által 2014-ben elfoglalt területeket is. A Krím pedig még egy ennél is nagyobb feladat lenne, amely megteremtené az esélyét egy totális háború kialakulásának.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Fotó: Illusztráció (Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.