A magyar Asterixnek nevezte Orbán Viktort a német Tagespost

Orbán Viktor miniszterelnök a német Die Tagespost című lap szerint „megvédi gall faluját”, azaz Magyarországot minden olyan szabadságkorlátozástól, amellyel a gonosz brüsszeli „rómaiak” fenyegetik.

2022. 10. 11. 22:40
ORBÁN Viktor
Prága, 2022. október 7. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Unió állam- és kormányfõinek informális találkozójára Prágában 2022. október 7-én. MTI/Fischer Zoltán Fotó: Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor kedden Németországban részt vett a Cicero című jobbközép politikai-kulturális havilap és a Berliner Zeitung által szervezett nyílt panelbeszélgetésen. A beszélgetés kapcsán a Die Tagespost jelentett meg egy cikket „Orbán Viktor, a magyar Asterix” címmel - írta meg a Mandiner.

A cikkben a lap szerzője kifejezetten jó véleménnyel volt a magyar miniszterelnökről.

Kifejtette,

 

a magyar miniszterelnök Berlinben kíméletlen őszinteséggel tárta fel politikai prioritását: neki Magyarország az első. Ezzel bizonyára csalódást okoz ellenségeinek és németországi barátainak egyaránt - de ők ezt nem veszik észre.

 

A szerző egy érdekes párhuzammal élt: Orbán Viktor a magyar Asterix.

 

Megvédi gall faluját, azaz Magyarországot minden olyan szabadságkorlátozástól, amellyel a gonosz brüsszeli »rómaiak« fenyegetnek

 

- fogalmazott a német lap.

Kifejtették,

 

a magyar miniszterelnök „varázsereje a hangsúlyos magyar szabadságérzet – vagy ahogy maga Orbán Viktor fogalmazott: ez a szabadságérzet hazája nemzeti identitásának lényege. Azt akarja, hogy gyermekei elmondhassák, hogy a szüleik generációja harcolt és megvédte ezt a magyar szabadságot. A pátosz persze csak a beszélgetés végén derült ki.”

 

A lap a beszélgetésről való beszámoló közben megjegyezte, hogy a magyar miniszterelnök kiábrándította a szenvedélyes kritikusait és a lelkes rajongóit: „kiderült ugyanis, hogy nem az európai jobboldali populisták nagyapja, aki politikailag a maga javára akarja alakítani a kontinenst, és nem is a keresztény-nyugati csapatok parancsnoka, aki csak arra vár, hogy csatába induljon az összeurópai kultúrharcban. Orbán Viktor inkább azt szögezi le, hogy amikor a genderizmus és a multikulturalizmus ellen harcol, akkor azt elsősorban Magyarországért teszi.”

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Unió állam- és kormányfőinek informális találkozójára Prágában 2022. október 7-én. (Fotó: MTI/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.