Joe Biden: A kubai rakétaválság óta nem volt ilyen magas a nukleáris fenyegetés szintje

Az 1962-es kubai rakétaválság óta még soha nem leselkedett akkora nukleáris fenyegetés a világra, mint most Vlagyimir Putyin orosz elnök fenyegetőzése miatt – jelentette ki Joe Biden amerikai elnök egy New York-i kampányrendezvényen csütörtökön.

Forrás: MTI2022. 10. 07. 9:07
BIDEN, Joe
Washington, 2022. szeptember 27. Joe Biden amerikai elnök az egészségügyi ellátás költségeirõl beszél a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében 2022. szeptember 27-én. MTI/AP/Evan Vucci Fotó: Evan Vucci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Biden szerint Putyin nem viccelt, amikor nukleáris, vegyi vagy biológiai fegyverek bevetéséről beszélt. Az amerikai elnök szerint elképzelhetetlen, hogy ne következzen be az armageddon, ha bárki taktikai atomfegyvert vet be.

Az orosz elnök a múlt héten jelentette be, hogy Oroszország elcsatolja Ukrajna négy keleti megyéjét. A lépést a nemzetközi közösség jogellenesnek tekinti és elutasítja. Putyin közölte azt is, hogy az annektált területek elleni ukrán támadást Oroszország elleni támadásnak tekinti, és minden lehetséges eszközt bevet megvédésükre.

Az elmúlt hetekben Ukrajna sikeres ellentámadást indított az ország északkeleti és déli részén is az orosz megszállás alatt álló területek felszabadítására. Az Egyesült Államok már többször figyelmeztette Moszkvát, hogy súlyos következménye lesz, ha Oroszország atomfegyvert vet be, de nem pontosította, hogy milyen válaszlépésekre készül.

Borítókép: Joe Biden beszédet mond a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében 2022. szeptember 27-én (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.