Földcsuszamlás Venezuelában

Az ország északi részén történt katasztrófában sok a halott és az eltűnt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 10. 8:59
null
Tejerias, 2022. október 10. Sárral borított utcán emberek Las Tejeriasban 2022. október 9-én, miután a heves esõzések villámárvizeket és földcsuszamlásokat okoztak az észak-venezuelai Aragua államban. A természeti katasztrófa következtében legalább 25 ember életét vesztette, 52 pedig eltûnt. MTI/EPA/EFE/Rayner Pena Fotó: Rayner Pena
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb 25-en meghaltak, további 52-en pedig eltűntek Venezuela északi részén földcsuszamlásokban – jelentette be helyi idő szerint vasárnap az ország alelnöke.

A televízióban beolvasott közleményében Delcy Rodriguez elmondta, Nicolás Maduro elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánítja az észak-venezuelai Aragua államot, ahonnan a földcsuszamlásokat jelentették, valamint háromnapos gyászt is elrendel.

Remigio Ceballos belügyminiszter közlése szerint jelenleg is kutatnak az eltűntek után.

A földcsuszamlásokat a szombat óta tartó heves esőzések miatt megáradt folyók okozták, elsősorban a Caracastól mintegy 60 kilométerre délnyugatra fekvő Las Tejerias környékén.

Rodriguez azt mondta, alig nyolc óra alatt egy hónapnyi csapadékmennyiséget mértek.

Az alelnök vasárnap ellátogatott a térségbe, s arról tájékoztatott, hogy az eltűntek keresésébe a hadsereg is bekapcsolódott, továbbá a hatóságok ideiglenes szállásokat alakítanak ki, a tönkrement üzletek tulajdonosai pedig támogatást kapnak.

 

Borítókép: sárral borított utcán sétáló emberek Las Tejeriasban 2022. október 9-én, miután a heves esőzések villámárvizeket és földcsuszamlásokat okoztak az észak-venezuelai Aragua államban (Fotó: MTI/EPA/EFE/Rayner Pena)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.