Késeléses támadás Londonban

Az elkövető elmenekült.

Forrás: The Telegraph2022. 10. 06. 13:09
null
Police officers stand on duty by a cordon on Shaftesbury Avenue in central London, following the stabbing of two police officers, on September 16, 2022. - Two police officers were stabbed by a man early Friday in central London and hospitalised, police said, while ruling out terrorism amid massive security ahead of Queen Elizabeth II's funeral. The assailant was tasered and arrested on suspicion of grievous bodily harm and assaulting an emergency worker, the Metropolitan Police said. (Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP) Fotó: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több ember megsebesült egy London központjában történt késes támadásban csütörtök délelőtt – számol be az esetről több másik lap mellett a Telegraph. A híradások három sérültről szólnak, a támadó elmenekült.

A londoni központi rendőrkapitányságtól mindössze kétszáz méterre történt késelés feltehetőleg azt követően történt, hogy egy biciklitolvajt többen tetten értek. Szemtanúk arról számoltak be, hogy az elkövető ezután véletlenszerűen támadt.

A rendőrség szóvivői szűkszavú közleményben annyit mondtak, hogy kordonnal elzárták a tetthelyet, illetve hogy a londoni mentőszolgálat is a helyszínen van.

 

A délutáni órákban Sadiq Khan, London polgármestere megszólalásában elmondta, „a jó hír az, hogy nem terrortámadás történt, illetve az, hogy a három megkéselt áldozatból senki sincs életveszélyben.”

Úgy gondolom fontos, hogy keménykezűek legyünk, ha bűnözésről van szó; hogy befektessünk a rendőrségi munkába, és hogy legyünk keménykezűek a bűnözés bonyolult kiváltóival kapcsolatban is. Figyeljünk a fiatalokra, az ifjúsággal foglalkozó szociális munkát végzőkre, és így tovább. (…) Ezért elszántan folytatom a lobbizást a kormányzatnál, hogy visszafordítsam a rendőrségen, illetve az ifjúsági ügyekben megfigyelhető forrásmegvonást.

– fogalmazott Khan.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Stephane De Sakutin/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.