időjárás 3°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

Késeléses támadás Londonban

Magyar Nemzet
Forrás: The Telegraph
2022.10.06. 13:09 2022.10.06. 17:01
Késeléses támadás Londonban

Több ember megsebesült egy London központjában történt késes támadásban csütörtök délelőtt – számol be az esetről több másik lap mellett a Telegraph. A híradások három sérültről szólnak, a támadó elmenekült.

A londoni központi rendőrkapitányságtól mindössze kétszáz méterre történt késelés feltehetőleg azt követően történt, hogy egy biciklitolvajt többen tetten értek. Szemtanúk arról számoltak be, hogy az elkövető ezután véletlenszerűen támadt.

A rendőrség szóvivői szűkszavú közleményben annyit mondtak, hogy kordonnal elzárták a tetthelyet, illetve hogy a londoni mentőszolgálat is a helyszínen van.

 

A délutáni órákban Sadiq Khan, London polgármestere megszólalásában elmondta, „a jó hír az, hogy nem terrortámadás történt, illetve az, hogy a három megkéselt áldozatból senki sincs életveszélyben.”

Úgy gondolom fontos, hogy keménykezűek legyünk, ha bűnözésről van szó; hogy befektessünk a rendőrségi munkába, és hogy legyünk keménykezűek a bűnözés bonyolult kiváltóival kapcsolatban is. Figyeljünk a fiatalokra, az ifjúsággal foglalkozó szociális munkát végzőkre, és így tovább. (…) Ezért elszántan folytatom a lobbizást a kormányzatnál, hogy visszafordítsam a rendőrségen, illetve az ifjúsági ügyekben megfigyelhető forrásmegvonást.

– fogalmazott Khan.

 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Stephane De Sakutin/AFP)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.