Megérkeztek az orosz katonák Minszkbe + videó

Belarusz kitart amellett, hogy ez a haderő pusztán védelmi célokat szolgál, és a határait hivatott biztosítani.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 15. 14:04
LUKASENKA, Aljakszandr
Minszk, 2022. május 5. Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök interjút ad az AP amerikai hírügynökség újságírójának az államfõi rezidencián, a Függetlenség Palotájában Minszkben 2022. május 5-én. MTI/AP/Markus Schreiber Fotó: Markus Schreiber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megérkeztek Belaruszba a Moszkva és Minszk által létrehozott közös katonai egység első orosz katonái – közölték szombaton a helyi hatóságok, miután a héten bejelentették az ország határainak az ukrán fenyegetéssel szembeni védelmére hivatott erő megteremtését.

A belarusz védelmi minisztérium közleményében azt írta, hogy a regionális katonai egységet alkotó orosz katonák első csoportjai megérkeztek, de nem közölte az oda telepített orosz katonák számát.

 Képeket tett közzé ugyanakkor a vonatokról és teherautókról, valamint az orosz katonákról, akiket népviseletbe öltözött nők üdvözöltek kenyérrel és sóval a kezükben, ami a szláv vendégszeretet hagyománya.

Belarusz kitart amellett, hogy ez a haderő pusztán védelmi célokat szolgál, és a határait hivatott biztosítani.

Minszk, amely Moszkva szövetségese az ukrajnai konfliktusban, már a háború elején átengedte a területét az orosz hadseregnek céljai megvalósításához, de a fehérorosz hadsereg eddig nem vett részt az ukrán területen folyó harcokban.

Minszk azt állítja: nem gondolkodik azon, hogy az orosznál jóval kisebb hadserege az oroszokkal vállvetve harcoljon Ukrajnában.

 

Borítókép: Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök (Forrás: MTI/AP/Markus Schreiber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.