időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Öldökölni kezdték egymást a rabok egy ecuadori börtönben

Forrás: MTI
2022.10.04. 07:48
Öldökölni kezdték egymást a rabok egy ecuadori börtönben

Legalább 15-en meghaltak és húszan megsebesültek az ecuadori a Latacunga városhoz közeli börtönben, ahol lőfegyverekkel és késekkel estek egymásnak az elítéltek hétfőn – közölte a helyi hatóság.

Az összetűzést a rendőrség a helyi és a nemzetközi kábítószer-kereskedő bandák számlájára írja, melyek hatalmi harcai a dél-amerikai ország börtöneit többször változtatták gyilkosságok helyszíneivé.

A Quiótól 80 kilométerre lévő Latacunga börtönében kitört összetűzés halottainak számát megerősítette az ecuadori büntetésvégrehajtási szolgálat is. A rendőrök tovább kutatnak holttestek után az intézmény épületeiben. A közösségi médiában megosztott videókon lövéseket és elítéltek kiáltásait hallani.

Tavaly az országban több mint 316 rabot öltek meg a büntetésvégrehajtási szolgálat adatai alapján. A legsúlyosabb vérengzés a guayaquili Litoral börtönben történt, ennek 125 áldozata volt.

Az ecuadori börtönökben mintegy 30 ezer embernek lenne helye, a múlt hónapban ezzel szemben körülbelül 35 ezer elítéltet tartottak fogva bennük.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.