Pánikhangulat a Shanghai Disneyland-ben

A látogatóktól negatív koronavírustesztet követelnek meg, hogy elhagyhassák a park területét.

Munkatársunktól
2022. 10. 31. 16:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk azoknak a látogatóknak, akik távozni szeretnének a Shanghai Disneyland-ből. A park vezetése közleményében jelentette be, hogy „azonnali hatállyal” bezárja kapuit. Arról nem érkezett hír, hogy mikor tervezik újranyitni a létesítményt, mindenesetre a hat hónapra előre eladott jegyeket megtérítik.

Mivel Kínában még mindig a zéró-Covid szabályozás van érvényben – amely keretében akár már néhány pozitív koronavírus-fertőzött esetén is egész épületeket vagy városrészeket zárnak le – a szombati tíz pozitív fertőzött miatt a gyerekek körében népszerű Disneyland is bezárásra kényszerült.

Pánikhangulatot váltott ki a szórakozni vágyók körében a park bezárása. 

A legtöbben a többnapos karanténkötelezettségtől ijedtek meg, ezért a kijáratokhoz menekültek, ám a kapukat már zárva találták. A bent ragadt vendégeket ekkor tájékoztatták arról, hogy csak negatív tesztel hagyhatják el a létesítmény területét.

A hazatérni vágyóktól azért is furcsa a koronavírus-tesztek kérése, mert már a belépéshez három negatív tesztet kellett felmutatniuk a látogatóknak.

Ez nem az első hasonló eset a Disney történetében. Tavaly ősszel mintegy harmincezer ember ragadt a parkban, a hatóságok akkor is mindenkit leteszteltek.

Noha a világ más pontjaihoz képest Kínában alacsonynak mondható a koronavírus-fertőzöttek száma, októberben például 24 pozitív fertőzöttet jelentettek, a 1,5 milliárd lakosú országban. A pekingi vezetés ugyanakkor kijelentette, hogy nem tervezi eltörölni a zéró-Covid szabályozást. Szakértők szerint ennek a legfőbb oka az idős populáció magas számaránya, amely a járvány „szabadon engedésével” magas halálozási számokat eredményezne.

 

Borítókép: A Shanghai Disney meghatározatlan időre bezárta a kapuit, miközben a látogatók még a park területén voltak. A vendégek csak negatív koronavírus-teszt felmutatásával hagyhatták el a létesítményt. 2022. 10. 31. (Forrás: Zhang Meifan/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.