Berlinben elfogadták, hogy Magyarországnak kevesebb pénz jusson

Pénzmegvonást sürgetnek, ha nem ítélik elégségesnek a budapesti kormány által vállalt reformokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 11. 11:17
SCHOLZ, Olaf
Berlin, 2022. október 20. Olaf Scholz német kancellár az Európai Tanács találkozóján képviselni szándékozott német álláspontot ismerteti a szövetségi parlament, a Bundestag ülésén Berlinben 2022. október 20-án. Az Európai Unió állam-, illetve kormányfõinek kétnapos csúcstalálkozója ezen a napon kezdõdik Brüsszelben. MTI/AP/Markus Schreiber Fotó: Markus Schreiber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Támogatja a német szövetségi parlament, hogy az Európai Unió 7,5 milliárd euróval kevesebb uniós pénzt folyósítson Magyarországnak korrupciós és jogállamisági problémák miatt, az erre vonatkozó határozatot a Bundestag csütörtök éjjel fogadta el.

A határozatban a német törvényhozás arra szólította fel a szövetségi kormányt, hogy az Európai Tanácsban szavazza meg a Magyarországnak juttatandó támogatások csökkentését abban az esetben, ha nem ítélik elégségesnek a budapesti kormány által vállalt reformokat.

Mint írtunk róla: az Európai Unió legnagyobb gazdaságának szava vélhetően sokat nyom majd a latban, amikor a blokk asztalára kerül a kérdés, kifizessék-e a hazánknak járó támogatásokat.

Az Európai Unió Tanácsában az erről szóló kérdés elfogadásához minősített többségre van szükség, azaz a tagállamok 55 százalékának kell a javaslat mellett állást foglalnia. Németországon kívül Belgium, Hollandia és Írország is jelezte, kritikus a magyarországi reformokat illetően.

 

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár a szövetségi parlament, a Bundestag ülésén Berlinben 2022. október 20-án. (Fotó: MTI/AP/Markus Schreiber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.