időjárás 4°C Balázs 2023. február 3.
logo

Donald Trump: Ismételjék meg a választást!

Scheffer Joakim
2022.11.12. 17:00 2022.11.12. 18:34
Donald Trump: Ismételjék meg a választást!

A demokraták mindenféle szavazatokat találnak Nevadában és Arizonában. Micsoda szégyen, hogy ez megtörténhet

fakadt ki Truth Social nevű közösségi média oldalán Donald Trump. A korábbi amerikai elnök azután emlegetett választási csalást, hogy Arizonában a demokrata Mark Kelly nyerte meg a szenátusi helyért folyó versengést Trump jelöltjével, Blake Mastersszal szemben. A demokraták ezzel fontos lépést tettek afelé, hogy többséget szerezzenek a törvényhozás felsőházában: jelenleg mindkét pártnak 49-49 mandátuma van, ugyanakkor Nevadában még tart a szavazatok feldolgozása, itt mindössze 0,1 százalékponttal vezet Adam Laxalt republikánus jelölt 95 százalékos feldolgozottságnál.

Sok szavazógép nem működött, de csak a republikánus körzetekben. Az emberek kénytelenek voltak órákig várakozni, aztán elegük lett, vagy más dolguk akadt, így ezrek hagyták el a sorokat

− ecsetelte Trump, aki hozzátette, Arizonában még a republikánus kormányzójelöltnek is másik, éppen egy demokrata körzetben kellett szavaznia. Itt Kari Lake, szintén Trump által támogatott jelölttel szemben vezet kiélezett helyzetben Katie Hobbs demokrata aspiráns a szavazatok 80 százalékos feldolgozottságánál. A lassú szavazatszámlálási folyamatot Lake is kritizálta, szerinte a demokraták próbálják elkerülni az elkerülhetetlent, azaz a republikánusok sikerét. 

Blake Masterstől ellopták a szenátori helyét. Ismételjék meg a választást!

− írta a korábbi elnök. 

Egy korábbi bejegyzésében bukott államnak nevezte az Egyesült Államokat, valamint itt is elcsalt választásokat emlegetett. 

Nyitott határok, elcsalt választások = harmadik világbeli országok. Az Egyesült Államok egy bukott nemzet!

− hívta fel a figyelmet Trump. 

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök beszédet mond JD Vance republikánus ohiói szenátorjelölt választási kampányrendezvényén Vandialában 2022. november 7-én. A félidős kongresszusi és helyi választásokat november 8-án tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/AP/Michael Conroy)

Félidős választások Amerikában

„A Republikánus Párt tanulhat a Fidesztől”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.