időjárás 2°C Ignác 2023. február 1.
logo

Többen eltűntek egy földcsuszamlásban Olaszországban

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.11.26. 12:46 2022.11.26. 14:53
Többen eltűntek egy földcsuszamlásban Olaszországban

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, amely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

A földcsuszamlás a sziget északi részén lévő Casamicciola Terme településen volt; maga alá temetett egy házat, és több autót a tengerbe sodort – jelentette a tűzoltóság. 

A legkevesebb tizenhárom eltűntet jelenleg is keresik.

Forrás: MTI/EPA/ANSA

Egy autóban ketten ültek, amikor a jármű a vízbe került, őket kimentették. 

A hatóságok felszólították a sziget lakóit, hogy maradjanak otthon, ne akadályozzák a mentést.

Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter szombati közlése szerint egyetlen halálozást sem igazoltak.

Jelenleg nincsenek igazolt halálesetek, a mentési munkálatok nehézségekbe ütköznek, mivel az időjárási viszonyok még mindig kihívást jelentenek

– mondta újságíróknak szombaton. Korábban Matteo Salvini infrastruktúráért felelős miniszter azonban azt közölte, nyolc ember halt meg a földcsuszamlásban.

Casamicciola Termében, a telente mintegy 8000 lakosú fürdőhelyen 2017-ben földrengés volt, ketten meghaltak. A 19. század végén egy sokkal erősebb rengés azonban teljesen elpusztította a települést.

 

Borítókép: A pusztítás nyomai a dél-olaszországi Ischia szigetén fekvő Casamicciolában történt földcsuszamlás helyszínén 2022. november 26-án. A heves esőzések okozta természeti katasztrófa következtében legkevesebb 13 ember eltűnt. (Forrás: MTI/EPA/ANSA)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.