Újabb légiriadó Ukrajna-szerte +videó

Odesszában rakéták csapódtak be, Kijevben eddig hatékonyan működött a légvédelem.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 11. 17. 9:29
null
Ukrajna, 2022. július 21. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott videóról készített képen orosz katonák 240 mm-es Tyulpan önjáró aknavetõvel tüzelnek ukrán célpontokra Ukrajnában 2022. július 21-én. MTI/EPA/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Légiriadót rendeltek el csütörtök reggel Ukrajna egész területén, több városból, köztük Odesszából rakétatalálatokat jelentettek.

Az első szirénák a déli és keleti régiókban szólaltak meg, majd figyelmeztették az ország középső és nyugati részén élő lakosságot is.

Orosz rakéta csapódott be a dél-ukrajnai Odessza kikötővárosban

 – jelentették a helyi hatóságok. Több robbanás hallatszott a Dnyeper-parti Dnyipro városában is – közölte a Rada ukrán televíziócsatorna. Helyi médiajelentések szerint a városban megszűnt az áramszolgáltatás.

Kijevben időlegesen lekapcsolták az áramszolgáltatást – közölte a főváros áramellátásáért felelős társaság (DTEK). Az AFP-hírügynökség szerint fokozza a problémát az, hogy leesett az idei első hó Ukrajnában. A kijevi régió kormányzója pedig arra figyelmeztetett, hogy a héten „nehezedhet” a helyzet, mivel a hőmérséklet akár mínusz 10 Celsius-fokig is süllyedhet.

Az ukrán hatóságok korábban arról tájékoztattak, hogy a keddi orosz rakétacsapások több mint 30 ukrajnai infrastrukturális létesítményt rongáltak meg.

Az Ukrenergo nemzeti energiatársaság bejelentette, hogy az ország egész területén tervezetten, lépcsőzetesen időnként kikapcsolják az áramot.

Ukrán források szerint Kijevet is rakétákkal lövik, a légvédelem eddig két rakétát sikeresen elhárított. 

– Jelenleg rakéták repülnek Kijev felett. Most a gázinfrastruktúrát bombázzák – fogalmazott Denisz Smihal ukrán miniszterelnök.

 

Borítókép: az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott videóról készített képen orosz katonák 240 mm-es Tyulpan önjáró aknavetővel tüzelnek ukrán célpontokra Ukrajnában 2022. július 21-én (Forrás: MTI/EPA/az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.